ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι: Θυσία στην αντιμετώπιση του Covid 19

Aνασφάλιστοι εργαζόμενοι: Ντελιβεράδες, οδηγοί Uber και αυτοαπασχολούμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν για «ένα πιάτο φαΐ» βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Στην Αγγλία λέγονται «GHOST WORKERS». Είναι οι εργαζόμενοι που δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτοί για τους οποίους κανείς δεν νοιάζεται. Με καθόλου ή ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα οι «GHOST WORKERS» είναι από τα θύματα της κρίσης του...
Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι: Θυσία στην αντιμετώπιση του Covid 19

Aνασφάλιστοι εργαζόμενοι: Ντελιβεράδες, οδηγοί Uber και αυτοαπασχολούμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν για «ένα πιάτο φαΐ» βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Στην Αγγλία λέγονται «GHOST WORKERS». Είναι οι εργαζόμενοι που δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτοί για τους οποίους κανείς δεν νοιάζεται.

Με καθόλου ή ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα οι «GHOST WORKERS» είναι από τα θύματα της κρίσης του κορονοϊού.

Αυτοί που πρέπει να έρθουν στον πελάτη και να του φέρουν τον καφέ του, το φαγητό του, τα φάρμακά του, ακόμα και τα ρούχα που αγόρασε για να είναι… ωραίος εν μέσω καραντίνας.

Αυτοί δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας. Και δεν μπορούν να πουν «όχι».

Το χειρότερο είναι πως σε συζητήσεις, ακούς και το «ας διάβαζε να γινόταν γιατρός».

Γιατί ο γιατρός έχει δικαίωμα στην καραντίνα και την υγεία. Ο ντελιβεράς είναι αναλώσιμος. Αν δεν μπορεί αυτός, μπορούν και θέλουν τη δουλειά δέκα άλλοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι: Θυσία στην αντιμετώπιση του Covid 19», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.