ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση: Με διπλή μάσκα οι πιστοί στις εκκλησίες

Άλλη μία διαφορετική Ανάσταση θα ζήσουμε σήμερα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Με διπλή μάσκα στην εκκλησία οι πιστοί και ανταλλαγή ευχών
Ανάσταση: Με διπλή μάσκα οι πιστοί στις εκκλησίες

Άλλη μία διαφορετική Ανάσταση θα ζήσουμε σήμερα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Με διπλή μάσκα στην εκκλησία οι πιστοί και ανταλλαγή ευχών από απόσταση με όσους δεν ανήκουν στον στενό οικογενειακό κύκλο προβλέπουν τα μέτρα.

Σε αντίθεση με το τι ίσχυε πέρυσι το Πάσχα, φέτος στην ακολουθία για την Ανάσταση οι πιστοί θα είναι στους ιερούς ναούς, αλλά με αποστάσεις, μάσκες και διαφορετικό «ωράριο», αφού θα τελεστεί στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα.

Ακολουθώντας το μοντέλο των Χριστουγέννων, το πασχαλινό τραπέζι θα γίνει με τη συμμετοχή δύο μόνο οικογενειών της ίδιας «κοινωνικής φούσκας».

Σύμμαχοι είναι οι καλές καιρικές συνθήκες που θα επιτρέψουν το τραπέζι να στηθεί σε υπαίθριο χώρο, αλλά και η εύκολη πρόσβαση στα αυτοδιαγνωστικά τεστ, με τις Αρχές να προτρέπουν τη διενέργειά τους από όσους θα συμμετάσχουν στο φετινό πασχαλινό τραπέζι.

Πρώιμη γεύση της μετά COVID-19 εποχής μπορούν να πάρουν οι παρέες των πλήρως εμβολιασμένων, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις συναντήσεις ατόμων όπου όλοι έχουν κάνει το εμβόλιο η μάσκα μπορεί και να μη χρησιμοποιηθεί.

Σε αντίθεση με τις συστάσεις των προηγούμενων 14 μηνών, ο εμβολιασμένος παππούς και η εμβολιασμένη γιαγιά μπορούν να συμμετάσχουν στο γιορτινό τραπέζι, αλλά με προσοχή, καθώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, «ο ιός παραμονεύει».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανάσταση: Με διπλή μάσκα οι πιστοί στις εκκλησίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.