ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση: Μετά το Χριστός Ανέστη τι καταλαβαίνουν όσοι πάνε στη μαγειρίτσα; Έχουμε σκαρτέψει!

«Αν εγώ είμαι ο Χριστιανός, τότε ποιος είναι ο αντίχριστος;». Ο λόγος του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου για όσους φεύγουν αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη
Ανάσταση: Μετά το Χριστός Ανέστη τι καταλαβαίνουν όσοι πάνε στη μαγειρίτσα; Έχουμε σκαρτέψει!

«Έρχεται η Ανάσταση. Χτυπάει η καμπάνα. Χριστός Ανέστη! Κι όμως είναι κάποιοι που εκείνη την ώρα με το που ακούσουν το Χριστός Ανέστη θα πάνε σπίτι τους. Αυτοί τι κατάλαβαν; Τι είδαν; Τίποτε δεν κατάλαβαν, τίποτε δεν είδαν!». Ο λόγος του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου πιο επίκαιρος από ποτέ.

Περιττός ο σχολιασμός, όπως πάντα, σε τέτοιες περιπτώσεις. Ποια Ανάσταση καταλαβαίνουμε όταν φεύγουμε αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη; Για ποιο λόγο γινόμαστε εχθροί του Χριστού μας, άθελά μας;

«Ώστε είναι πιο σημαντική η μαγειρίτσα από το να ακούσουμε την αναστάσιμη λειτουργία που θα ενωθούμε με τη Θεία Κοινωνία με τον αναστημένο Χριστό;»

«Αν εγώ είμαι Χριστιανός, τότε ποιος είναι ο Αντίχριστος;»

Ανάσταση – Μήπως είναι υπερβολή Δεσπότη μου;

«Για θυμηθείτε τι λέει μετά το πρώτο Χριστός Ανέστη: Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν».

«Ποιος θα ισχυριστεί στα σοβαρά ότι μπορεί να έχει ίχνος χριστιανικής ιδιότητας και να φύγει από την Ανάσταση».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ακόμα κι αν πρόκειται για ετοιμοθάνατο. Διότι, ο ετοιμοθάνατος πρέπει να κοινωνήσει για να φύγει»

«Έχουμε σκαρτέψει, έχουμε χαλάσει»

«Εμείς το κάνουμε, ασυνείδητα. Γι’ αυτό έχουμε σκαρτέψει. Γι’ αυτό, έχουμε σκαρτέψει».

Σε μια προσπάθειά ερμηνείας των λόγων του μακαριστού Δεσπότη Παύλου, κάπου εκεί είναι που «το χάνουμε». Όταν το ασυνείδητο παίρνει τη θέση του «συνηδειτού». Όταν πιστεύουμε πως γινόμαστε μέρος του Θείου θαύματος, της νίκης της ζωής, ενώ στην πραγματικότητα γινόμαστε το ακριβώς αντίθετο.

Δείτε την ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανάσταση: Μετά το Χριστός Ανέστη τι καταλαβαίνουν όσοι πάνε στη μαγειρίτσα; Έχουμε σκαρτέψει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…