Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να μη θεσμοθετηθεί τελικά η διενέργεια rapid test και η δήλωση των αποτελεσμάτων τους στα φαρμακεία.

Με νομοτεχνική βελτίωση το Υπουργείο Υγείας άλλαξε τη σχετική διάταξη, αφήνοντας στα φαρμακεία μόνο την πρόβλεψη για διάθεση των τεστ.

Μόνο τη δυνατότητα πώλησης των rapid test θα έχουν τα φαρμακεία της χωράς, όπως προβλέπουν νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας στη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Η παράγραφος 4α του πρώτου άρθρου ανέφερε πως τα «ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα.

Τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test), για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι η κλινική ευαισθησία για SARS-CoV-2 σε σύγκριση με μοριακό test αναφοράς, η ύπαρξη ποσοστού κλινικής ειδικότητας για SARS-CoV-2, καθώς και η συμπερίληψη στις ενδείξεις αποτελέσματος ένδειξης εγκυρότητας της εκτέλεσης της δοκιμασίας, εκτός από την ένδειξη για θετικό ή αρνητικό».

Πηγή: dikaiologitika.gr