ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναξιόπιστο το 112 της Πολιτικής Προστασίας στον εντοπισμό των 15 που χάθηκαν στον Υμηττό – Τους έψαχναν σε λάθος μέρος!

Αναξιόπιστο αποδείχθηκε χθες, το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, της Πολιτικής Προστασίας.   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως αναφέρει ο πατέρας ενός εκ των 3 εφήβων στο https://amarysia.gr και στη δημοσιογράφο Θώμη Μελίδου, το πρώτο σήμα του 112 για τον εντοπισμό των παιδιών, βρισκόταν στη θέση του γηπέδου των Γλυκών...
Αναξιόπιστο το 112 της Πολιτικής Προστασίας στον εντοπισμό των 15 που χάθηκαν στον Υμηττό – Τους έψαχναν σε λάθος μέρος!

Αναξιόπιστο αποδείχθηκε χθες, το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, της Πολιτικής Προστασίας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως αναφέρει ο πατέρας ενός εκ των 3 εφήβων στο https://amarysia.gr και στη δημοσιογράφο Θώμη Μελίδου, το πρώτο σήμα του 112 για τον εντοπισμό των παιδιών, βρισκόταν στη θέση του γηπέδου των Γλυκών Νερών, στο κτήμα Καμπά, οπού εκεί πήγε και ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από το σταθμό της Παλλήνης. Συνομιλώντας τότε με τον έφηβο γιο του στο κινητό, ο μικρός του είπε ότι βλέπει την Ακρόπολη.

 

Ο πατέρας εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησε ότι το σήμα θέσης του 112 ήταν λανθασμένο και επέμεινε στην επαναεντοπισμό της θέσης των εφήβων. Όπως τελικά αποδείχτηκε ήταν από την άλλη πλευρά του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα, Βύρωνα!

 

Να σημειώσουμε πως τα παιδιά κάλεσαν στο 112 έπειτα από προτροπή του πατέρα!

Το παραπάνω σκηνικό που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών, για την εύρεση των 3 εφήβων από την Άνω Ηλιούπολη εγείρει πολλά και σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της πολυδιαφημισμένης «υπηρεσίας» της Πολιτικής Προστασίας.

 

– Πως γίνεται και το 112 εντόπισε λάθος σήμα και το στίγμα των παιδιών βρέθηκε σε άλλο σημείο από το πραγματικό;

 

– Ποια είναι η γεωγραφική απόκλιση μεταξύ σήματος κινητού του ατόμου που είναι σε κίνδυνο, με τις πραγματικές συντεταγμένες;

 

– Τί πήγε λάθος χθες και παραλίγο να είχαμε τραγωδία, με θύματα 15χρονα παιδιά…λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας;

– Τί εύρος έχει το σήμα του GPS;

 

– Έχουν γίνει παρόμοια λάθη και σε άλλες έρευνες; Και αν ναι…έχουν χαθεί ζωές;

 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αναξιόπιστο το 112 της Πολιτικής Προστασίας στον εντοπισμό των 15 που χάθηκαν στον Υμηττό – Τους έψαχναν σε λάθος μέρος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.