ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεκδιήγητος Άρης Πορτοσάλτε: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες που βελτιώνουν τις υποδομές»!

Τρεις μόλις μέρες μετά το φονικό δυστύχημα, ο Άρης Πορτοσάλτε έβαλε μπρος το «πλυντήριο» της κυβέρνησης, κάνοντας απίστευτες δηλώσεις
Ανεκδιήγητος Άρης Πορτοσάλτε: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες που βελτιώνουν τις υποδομές»!

Ανήκουστες δηλώσεις έκανε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως δεν διαθέτει ίχνος ενσυναίσθησης, ούτε καν όταν έχουμε να κάνουμε με τον χαμό δεκάδων ανθρώπων σε μια φονική σύγκρουση τρένων για την οποία το κοινό λαϊκό αίσθημα εντοπίζει τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Άλλωστε έχει δώσει κι άλλες φορές τέτοια δείγματα γραφής που φανερώνουν πλήρη αναισθησία, όπως για παράδειγμα όταν είχε σχολιάσει τον θάνατο ενός υπαλλήλου delivery από τροχαίο, λέγοντας «Θεός σχωρέστον, άλλα και αυτός οδηγούσε μοτοσυκλέτα και στην οδική συμπεριφορά των διανομέων υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου».

Αυτή τη φορά, μιλώντας σε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας ο δημοσιογράφος ουσιαστικά είπε προς τους χαροκαμένους γονείς πως τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη έγιναν… θυσία για τον εκσυγχρονισμό της χώρας! Και φυσικά με αυτήν την αδιανόητη δήλωση βγαίνει «λάδι» η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού παρουσιάζονται ως άμοιροι ευθυνών και ως εκείνοι που θα χαράξουν τον δρόμο της… ανάπτυξης (λες και κυβερνούσαν κάποιοι άλλοι εδώ και 3μιση χρόνια).

Συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μία αναδρομή σε προηγούμενα δυστυχήματα και είπε το απίστευτο:

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα.

Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων.

Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και να πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Να έχεις χάσει το παιδί σου, να έχεις χάσει την γη κάτω από τα πόδια σου, να μην σου έχει μείνει τίποτα να θάψεις, και να ακούς έναν δημοσιογράφο να σου λέει πως το παιδί σου έγινε… θυσία για να εξευμενιστεί ο «θεός» της «ανάπτυξης» που θα φέρει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης. Πραγματικά στερεύουν τα λόγια.

Ενώ ακόμα είναι άταφοι οι νεκροί, ο κ. Πορτοσάλτε με μία άκρως προκλητική κυνικότητα λέει προς τον ελληνικό λαό ότι «δυστυχώς» σε αυτή την χώρα πρέπει να πεθαίνει κόσμος για να πάει κάτι μπροστά. Δηλαδή από την μία παραδέχεται εμμέσως την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης (και των προηγούμενων κυβερνήσεων) και από την άλλη συμπεριφέρεται σαν να είναι απολύτως συμβιβασμένος με αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση και απλά λέει: «ότι έγινε – έγινε» και τώρα πάμε να «προχωρήσουμε» στον εκσυγχρονισμό.

Αυτά τα παιδιά που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους δεν ήταν ούτε «θυσία», ούτε  απώλειες ενός «ανθρώπινου λάθους». Ήταν θύματα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σκόπιμης και συστηματικής υποβάθμισης μιας δημόσιας υποδομής. Και οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν.

Τραγωδία στα Τέμπη – Οι ειδήσεις όπως πρέπει

Κουνάτε βουνά για ένα πέναλτι και όχι όταν έχουμε Εθνική τραγωδία;

Ο Γιάννης Πρετεντέρης κάνει τον ανήξερο – Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από ανθρώπινο λάθος; – Δείτε τι έγραψε ο Βαξεβάνης (vid)

Τραγωδία στα Τέμπη: Πάντα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκει τρόπο να τρυπάει τον πάτο του βαρελιού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεκδιήγητος Άρης Πορτοσάλτε: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες που βελτιώνουν τις υποδομές»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.