ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεμβολίαστοι: Μπαίνουν από σήμερα σε αναστολή εργασίας!

Σε όσους δεν έχει χορηγηθεί το εμβόλιο για το κορονοϊό σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές μονάδες θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας
Ανεμβολίαστοι: Μπαίνουν από σήμερα σε αναστολή εργασίας!

Οι ανεμβολίαστοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές μονάδες θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας από σήμερα.

Από σήμερα πιο συγκεκριμένα (16/08), το προσωπικό που εργάζεται σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, θα πρέπει να προσέρχεται στον χώρο εργασίας του, έχοντας κάνει την πρώτη δόση τουλάχιστον από το εμβόλιο, για τον κορονοϊό.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας (μέχρι τη λήξη της πανδημίας). Ενώ ο εργοδότης του έχει την υποχρέωση να κατοχυρώσει την αναστολή του, στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Επίσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση από το εμβόλιο, όλοι οι υγειονομικοί τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα απασχόλησης.

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή, λίγες μέρες πριν αναστείλει την λειτουργία της για το καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο μέτρο, υπάρχει η πιθανότητα να επεκταθεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν τον εργοδότη τους, με το να του δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού.

Οι τελευταίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές, σε κάθε υγειονομική περιφέρεια. σύμφωνα με την λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται άμεσα, «προσβάλλει» και τους νέους!

Άρης – Καμαρά: Υποδέχεται την ακριβότερη μεταγραφή του – «Τρελαμένος» ο Καρυπίδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεμβολίαστοι: Μπαίνουν από σήμερα σε αναστολή εργασίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.