ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τα 8 άτομα που συνελήφθησαν, αντιμετωπίστηκαν ως «κίνδυνος» για τη Δημοκρατία!

Όλα τα έχουν ακούσει οι υγειονομικοί, τώρα βγαίνουν και... «τρομοκράτες» - Η αστυνομία τους προσήγαγε στο Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τα 8 άτομα που συνελήφθησαν, αντιμετωπίστηκαν ως «κίνδυνος» για τη Δημοκρατία!

Υγειονομικοί: Με όλους τους τρόπους έχει βαλθεί η κυβέρνηση να δείξει προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς πως τους θεωρεί πολίτες «β’ κατηγορίας», αφού κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως «αντιεμβολιαστές», «ανεύθυνοι», «ανάξιοι σεβασμού» και «ακατάλληλοι» για να εργάζονται στη δημόσια Υγεία.

Το μόνο που είχε μείνει, είναι ο Θάνος Πλεύρης να τους χαρακτηρίσει ως… επικίνδυνους και ως απειλή. Όμως έγινε και αυτό. Πρώτα απ’ όλα έγινε με τα… «fake news» του υπουργού, όταν έγραψε στο twitter πως οι διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί που συγκεντρώθηκαν πριν λίγες μέρες έξω από την οικία του, «διαδηλώνουν εναντίον της οικογένειας του και την στοχοποιούν».

Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, αφού σε καμία στιγμή της ειρηνικής διαμαρτυρίας δεν ακούστηκε το παραμικρό σύνθημα για κάποιον άλλον, εκτός από τον ίδιο τον Θάνο Πλεύρη και των απολυταρχικών αποφάσεων του.

Όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να κλιμακώσει σε σκληρότητα την απάνθρωπη μεταχείριση στους υγειονομικούς, και έτσι τους συμπεριφέρθηκε σαν εχθρούς του… κράτους και της δημοκρατίας! Συγκεκριμένα, εχθές έγινε μια δεύτερη μικρή συγκέντρωση έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας και αυτή τη φορά δόθηκε εντολή να γίνουν προσαγωγές οκτώ ατόμων.

Αναρωτιέται κανείς αν ο δημόσιος δρόμος και το πεζοδρόμιο που βρίσκονταν οι υγειονομικοί, ανήκουν στον… υπουργό Υγείας και όχι σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, εφόσον κινούνται ειρηνικά και δεν παρανομούν.

Όμως το ακόμα χειρότερο είναι πως τα οκτώ άτομα που προσήγαγε η αστυνομία, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που εδρεύει στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και είναι αρμόδιο για την πρόληψη και την καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος!

Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, όποιος διαμαρτύρεται επειδή τα κυβερνητικά μέτρα τον οδηγούν σε φτώχεια, ανεργία, κοινωνική απομόνωση, απώλεια θεμελιωδών δικαιωμάτων κ.λπ., θεωρείται κάτι σαν… τρομοκράτης! Πως οποιοσδήποτε εναντιώνεται στην καταστροφή της ζωής του από την κυβέρνηση, αποτελεί… κίνδυνο και απειλή για τη «δημοκρατία»!

Άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι που απλά διεκδικούν την χαμένη τους εργασία πίσω για να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους, από πού και ως που αποτελούν κίνδυνο για τη «δημοκρατία»; Αν η κυβέρνηση προτίθεται να «βαφτίζει» τρομοκράτη κάθε άνθρωπο που διεκδικεί τα δίκαια του, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι μονοπάτια οδηγούμαστε ως κράτος, ενόσω πλησιάζουμε προς έναν «εκρηκτικό» χειμώνα που ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει το «πακέτο» της ακρίβειας και της πανδημίας.

Τα οκτώ άτομα μπορεί να αφέθηκαν ελεύθερα γιατί ουσιαστικά δεν είχαν διαπράξει τίποτε το παράνομο, άλλα η μεταχείριση τους από την αστυνομία δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας εξέδωσαν δελτίο Τύπου σχετικά με αυτήν την «περίεργη» προσαγωγή:

«Από το προεδρικό διάταγμα 7/2017- ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017 περί αναδιάταξης, αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, πληροφορούμαστε ότι το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, που εδρεύει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, είναι αρμόδιο για την πρόληψη και την καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, για ποιο λόγο, από τη χθεσινή συγκέντρωση μικρής ομάδας υγειονομικών συναδέλφων και άλλων πολιτών που ανέλαβαν πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν για δεύτερη φορά  έξω από την οικία του υπουργού υγείας, τα οκτώ άτομα που προσήγαγε η αστυνομία, οδηγήθηκαν ειδικά σε αυτή την υπηρεσία της ΓΑΔΑ, αφού ούτε το κράτος απειλούν, ούτε βέβαια το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο εξάλλου έχει καταλυθεί εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Η ενέργεια του κρατικού μηχανισμού να οδηγήσει κατόπιν προσαγωγής διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς υπαλλήλους σε τμήμα προστασίας του κράτους και του πολιτεύματος, σηματοδοτεί τις ξεκάθαρες προθέσεις της  πολιτείας να στοχοποιεί ως εν δυνάμει τρομοκράτη κάθε πολίτη και κάθε ομάδα πολιτών που διεκδικούν και υπερασπίζονται διαμαρτυρόμενοι και χωρίς χρήση βίας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του κρατικού μηχανισμού είχε ως σκοπό μονάχα τον εκφοβισμό, εφόσον οι συνάδελφοι λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προφανώς δεν μπόρεσε να τους προσαφθεί καμία κατηγορία.

Εν τούτοις οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας που συμμετέχουν στο δίκτυο των υγειονομικών από 30 νοσοκομεία/ δομές υγείας Αττικής και το ΕΚΑΒ, προτρέπουν όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, για λόγους ορθής πρακτικής και τακτικής και για λόγους προστασίας από τις αυθαιρεσίες του κρατικού μηχανισμού, να συντάσσονται και να συμμετέχουν αποκλειστικά σε οργανωμένες δράσεις, ειρηνικού πάντα χαρακτήρα και να αποφεύγουν τη συμμετοχή σε αυθόρμητες πρωτοβουλίες δράσης.

Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει.»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τα 8 άτομα που συνελήφθησαν, αντιμετωπίστηκαν ως «κίνδυνος» για τη Δημοκρατία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.