ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε το βράδυ, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου. Τι προτείνουν οι ειδικοί για δημοτικά και γυμνάσια κατά πλειοψηφία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Από Δευτέρα οι τελικές ανακοινώσεις καθώς η απόφαση της Επιτροπής καθυστερεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα...
Άνοιγμα σχολείων: Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε το βράδυ, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου.

Τι προτείνουν οι ειδικοί για δημοτικά και γυμνάσια κατά πλειοψηφία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Από Δευτέρα οι τελικές ανακοινώσεις καθώς η απόφαση της Επιτροπής καθυστερεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Συζητήσεις για αεροπορικό εισιτήριο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ειδικότερα, τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως στα λύκεια, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη.

Σε αυτό το σημείο, οι μισοί εκ των ειδικών της επιτροπής ζήτησε την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.

Από Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Προς το παρόν είναι δύσκολο να παρθούν αποφάσεις σήμερα και οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πάρθηκε σήμερα η τελική απόφαση και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

«Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις»

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και η Βάνια Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τόνισε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία».

«Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις». Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόθεση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανοίξουν πριν από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα τα σχολεία.

Πηγή: Dikaiologitika.gr 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άνοιγμα σχολείων: Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.