ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Κανονικά το πρώτο κουδούνι – Τι θα γίνει με τα ολοήμερα (vid)

Και όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει κανονικά.
Άνοιγμα σχολείων: Κανονικά το πρώτο κουδούνι – Τι θα γίνει με τα ολοήμερα (vid)

To πρώτο κουδούνι είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου. Λιγότερο από ένα μήνα, δηλαδή.

Και όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει κανονικά.

«Βεβαίως και θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να υποδεχτούν τα παιδιά μας», τόνισε η Αναστασία Γκίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύβοια: Πού εντοπίζονται ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Και συνέχισε: «Όπως άλλωστε ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά θα γυρίσουν στην τάξη».

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας επανέλαβε τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων: «Έχουμε δύο κυρίως σενάρια. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους.

Κρατάμε αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες… Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό».

Όσο για τα ολοήμερα σχολεία; Ιδού τι είπε:

«Τα ολοήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά μας έχουν συνηθίσει την αποστασιοποίηση. Ήταν πολύ σημαντικό που άνοιξαν τα σχολεία, γιατί τα παιδιά μας και έμαθαν τα ίδια, και έκαναν μαθήματα και στην υπόλοιπη οικογένεια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άνοιγμα σχολείων: Κανονικά το πρώτο κουδούνι – Τι θα γίνει με τα ολοήμερα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.