ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανίκανοι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κοιμάται» 2 χρόνια και το Turkaegean έχει μπει για τα καλά σε όλα τα τουριστικά πόστα

Η ανίκανη κυβέρνηση βάλτωσε στα δήθεν «ήρεμα νερά» του Αιγαίου και οι Τούρκοι αλωνίζουν πλέον ανενόχλητοι με το Turkaegean
Ανίκανοι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κοιμάται» 2 χρόνια και το Turkaegean έχει μπει για τα καλά σε όλα τα τουριστικά πόστα

Με την ανοχή και την ενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ολοένα και περισσότερο κυριαρχούν τα τουριστικά συμφέροντα της Τουρκίας, τα οποία συνδέονται άρρηκτα με τις γεωπολιτικές της διεκδικήσεις. Το ζήτημα δεν είναι ότι η Τουρκία ενισχύει την τουριστική της βιομηχανία, αλλά το ότι το κάνει σε συνάρτηση με το όραμα της «γαλάζιας πατρίδας».

Από αυτό το όραμα επεκτατισμού των Τούρκων προέκυψε πριν μερικά χρόνια και ο όρος «Turkaegean» (δηλαδή «Τουρκοαιγαίο») το οποίο γεννήθηκε ως brand κάτω από τη «μύτη» του αδιάφορου Άδωνι Γεωργιάδη (ως υπουργού Ανάπτυξης τότε). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να το καταγγείλει.

Και να θυμηθούμε ότι ο Άδωνις τότε είχε πει πως δεν… γνώριζε τίποτα για την τουρκική καμπάνια και πως έφταιγε ένας… υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου που δεν τον ενημέρωσε για το σήμα (ενώ είχε κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο ένα χρόνο πριν). Δικαιολογίες που θα ήταν απλώς γελοίες, αν δεν είχαν να κάνουν με ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αυτό το brand που ξεκίνησε ως μια ξιπασμένη προσπάθεια των Τούρκων να οικειοποιηθούν την ελληνικότητα του Αιγαίου, σήμερα έχει φτάσει να γίνει «σήμα κατατεθέν» που φιλοξενείται σε όλα τα τουριστικά «σαλόνια» του κόσμου.

Η ανικανότητα (και η απροθυμία) της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των Τούρκων, οδήγησαν σήμερα σε μια πραγματικότητα όπου εκατομμύρια ξένοι πολίτες μαθαίνουν ότι το Αιγαίο είναι και… τουρκικό. Πολλοί που δεν έχουν ιδέα από ελληνοτουρκικά σύνορα και ιστορία, «εκπαιδεύονται» μέσω της καμπάνιας να συνδυάζουν το Αιγαίο αποκλειστικά με την Τουρκία.

Η ανθελληνική καμπάνια της Τουρκίας αυτή την περίοδο προμοτάρεται έντονα με αφορμή την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, η οποία άρχισε στις 21 και ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου. Οι πρεσβείες και τα προξενεία της Τουρκίας πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, προωθώντας συνεχώς τον όρο «Turkaegean», έχοντας μάλιστα δημιουργήσει και ανάλογο hashtag για τις διαδικτυακές αναρτήσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες Μητσοτάκη και Γεωργιάδη το 2022 να πείσουν τον κόσμο ότι θα διορθωθεί η τουριστική εικόνα και θα αποτύχει το «Turkaegean», τελικά σήμερα όχι μόνο δεν έχει «ξεθωριάσει» το τουρκικό brand, αλλά «καπελώνει» όλο και περισσότερο το Αιγαίο με την προπαγάνδα του.

Φυσικά η κυβέρνηση έχει βάλει το θέμα στα αζήτητα, καθώς έχει «σοβαρότερα» πράγματα να ασχοληθεί όπως το να μοιράζει βίζες στους Τούρκους και να τους υποδέχεται στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, την ίδια στιγμή που εκείνοι το λένε «Τουρκοαιγαίο» και αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών μας, στα οποία παραθερίζουν…

Η ανίκανη κυβέρνηση βάλτωσε στα δήθεν «ήρεμα νερά» του Αιγαίου και οι Τούρκοι αλωνίζουν πλέον ανενόχλητοι με το Turkaegean.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανίκανοι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κοιμάται» 2 χρόνια και το Turkaegean έχει μπει για τα καλά σε όλα τα τουριστικά πόστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.