ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνθιμος: Αδικία να δίνει η Εκκλησία την περιουσία και να έρχονται να μας παίρνουν τα λίγα

«Δεν έπρεπε να τεθεί το θέμα της Εκκλησίας αυτή την ώρα»
Άνθιμος: Αδικία να δίνει η Εκκλησία την περιουσία και να έρχονται να μας παίρνουν τα λίγα
Ιερός πόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία από τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα μισθολογικά.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν οι κληρικοί στο μισθολόγιο του Δημοσίου προκάλεσε και την αντίδραση της κυβέρνησης που ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία είναι εκείνη που αποφασίζει την μισθολογική κατάσταση των ιερέων.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος που φάνηκε σίγουρος ότι «θα υπάρξει τελικά λύση για την ενδεχόμενη συμφωνία κράτους-εκκλησίας».

«Ενδεχόμενη συμφωνία άναψε φωτιά στην Εκκλησία, πριν λεχθούν οι θέσεις […] Δεν έπρεπε να τεθεί το θέμα της Εκκλησίας αυτή την ώρα. Θα έπρεπε να είχε γίνει μια προετοιμασία πριν ανακοινωθεί η ενδεχόμενη συμφωνία» είπε.

«Αδικία να δίνει η Εκκλησία την περιουσία και να έρχονται να μας παίρνουν τα λίγα που έχουμε» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Έφοδος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άνθιμος: Αδικία να δίνει η Εκκλησία την περιουσία και να έρχονται να μας παίρνουν τα λίγα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.