ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άνθρακες» η κανονικότητα: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε 3η δόση για ολόκληρο τον πληθυσμό!

Τρίτη δόση για τους πολίτες κάτω των 50 ετών ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους, αποδεικνύοντας πόσο «αέρας» ήταν οι κυβερνητικές υποσχέσεις που μιλούσαν για... «κανονικότητα».
«Άνθρακες» η κανονικότητα: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε 3η δόση για ολόκληρο τον πληθυσμό!

Αναβάλλεται η περιβόητη «κανονικότητα» μέχρι την επόμενη… δόση, αφού από τα επίσημα χείλη του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της 3ης δόσης για ολόκληρο τον πληθυσμό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση προανήγγειλε την 3η δόση για τους πολίτες κάτω των 50 ετών, αναφέροντας πως «ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια» και πως «το όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός, γι’ αυτό πρέπει να πεισθούν όλοι οι συμπολίτες μας ώστε να καταφέρουμε να νικήσουμε». Ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την 3η δόση. Η «κανονικότητα» και η «έξοδος από το τούνελ» που υποσχόταν συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύεται πως ήταν λόγια του αέρα, αφού οι πολίτες θα κληθούν να πραγματοποιήσουν ακόμη μια δόση.

Και όπως συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ (εκεί προετοιμάζονται για την… 4η), όσοι δεν κάνουν την 3η δόση και παραμείνουν στις δυο, σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν ανεμβολίαστοι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει αυτό το γαϊτανάκι δόσεων και μέχρι πότε η κυβέρνηση θα εξαναγκάζει έμμεσα ή άμεσα πολίτες να προβούν σε νέους εμβολιασμούς.

Η κυβέρνηση τραβάει τον… δρόμο της για 3η δόση

Το γεγονός πως ακόμα FDA και ΕΜΑ, ομολογούν πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η χρησιμότητα της 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό, φαίνεται πως ελάχιστα απασχολεί την κυβέρνηση που επιλέγει να την εφαρμόσει με… δική της πρωτοβουλία.

Μέχρι στιγμής ο FDA έχει εγκρίνει χορήγηση αναμνηστικής δόσης μόνο σε όσους – άνω των 18 – έχουν ανοσοποιηθεί με το εμβόλιο Johnson & Johnson, άλλα και κάποιες ευάλωτες κατηγορίες ατόμων (κυρίως σε ηλικιωμένους), στους οποίους είχε χορηγηθεί το Moderna.

Η ουσία είναι πως ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται από τα μπρος – πίσω κυβέρνησης και επιτροπής. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν φαίνεται πως αρκεί για να φέρει πίσω την κανονικότητα που έταζε ο πρωθυπουργός.

Οι πολίτες θα ξανακληθούν να κάνουν κι’ άλλη δόση και πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να ξαναεφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική εξαναγκασμών και τιμωριών που εφάρμοσε και για τις δυο πρώτες δόσεις.

Η επιχείρηση εμβολιασμών «ελευθερία» συνεχίζει να θυμίζει το αγαθό της ελευθερίας μόνο στο όνομα και καθόλου στην ουσία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Άνθρακες» η κανονικότητα: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε 3η δόση για ολόκληρο τον πληθυσμό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.