ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Εδώ μπαίνουμε στο gov.gr για την αίτηση – Voucher 572 ευρώ!

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, με όσους ενδιαφέρονται να μπαίνουν στο gov.gr.
Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Εδώ μπαίνουμε στο gov.gr για την αίτηση – Voucher 572 ευρώ!

Μετά από πολλή συζήτηση ανοίγει επιτέλους η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου, όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση θα μπορούν να το πράττουν στο allazosyskevi.gov.gr.

Εκεί θα παρέχονται επιδοτήσεις από 30% έως 50%, προκειμένου οι πολίτες να αγοράζουν νέες συσκευές και να αντικαθιστούν τις παλιές και ενεργοβόρες.

Το πρόγραμμα αυτό όπως είχε αποκαλυφθεί, καλύπτει τα έξοδα για τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και τους καταψύκτες, τις συσκευές δηλαδή που… καίνε το περισσότερο ρεύμα σε ένα σπίτι.

Το πληροφοριακό σύστημα στο gov.gr θα αντλεί όλα τα στοιχεία που χρειάζονται αυτόματα,  ενώ το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος που θα κάνει την αίτηση είναι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.

Μόλις η αίτηση γίνει δεκτή, τότε θα λαμβάνει έναν κωδικό, ο οποίος θα είναι στην ουσία η επιδότηση για αγορά από το κατάστημα που επιθυμεί ο ίδιος, το οποίο φυσικά θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να κάνει τρεις αλλαγές στις ηλεκτρικές συσκευές του και να τις αντικαταστήσει.

Μένει να δούμε αν θα κυλήσει ήρεμα η διαδικασία για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών ή θα έχουν παρατράγουδα και ελλείψεις.

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα και μπορεί να φτάσει έως και τα 710 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία της συσκευής που θα αντικατασταθεί. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Εδώ μπαίνουμε στο gov.gr για την αίτηση – Voucher 572 ευρώ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.