Αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών: Αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση παλαιών συσκευών. Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ενεργοποίηση του προγράμματος «Ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή» που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Μέσω αυτού υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 νοικοκυριά θα λάβουν επιδότηση για να αντικαταστήσουν παλιές ηλεκτρικές συσκευές.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Προτεραιότητα σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, είναι πολύτεκνοι, ή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με αναπηρία. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες θα λάβουν μοριοδότηση.

Για να αγοράσει κάποιος νέα συσκευή θα λάβει επιδότηση που θα αντιστοιχεί από 35% έως 50% της αξίας της αγοράς. Το ποσό σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται στα 400 ευρώ κατά μέσο όρο.

Να τονίσουμε ότι δικαίωμα για αντικατάσταση δεν θα υπάρχει για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ενός σπιτιού. Τα νοικοκυριά θα μπορούν να αντικαταστήσουν ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Απαραίτητη προϋπόθεση η παλιά συσκευή να λειτουργεί για να δοθεί για ανακύκλωση.

Αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Alpha