ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιολισθητικές αλυσίδες – τοποθέτηση: Πως τι βάζω σε ώρα ανάγκης (vid)

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες και η τοποθέτηση τους απασχολούν ιδιαίτερα τους οδηγούς. Αυτός είναι όμως ο τρόπος που μπαίνουν σε ώρα ανάγκης!
Αντιολισθητικές αλυσίδες – τοποθέτηση: Πως τι βάζω σε ώρα ανάγκης (vid)

Αντιολισθητικές αλυσίδες – τοποθέτηση: Η κακοκαιρία Ελπίς απειλεί την Ελλάδα και οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες όπως διαβάσατε στο Sportime, καθώς ο καιρός θα είναι τσουχτερός και με πολλά χιόνια.

Όπως είναι φυσιολογικό σε μια τέτοια περίσταση οι οδηγοί των αυτοκινήτων αγωνιούν για την κατάσταση που θα επικρατεί στους δρόμους αλλά και για την τοποθέτηση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης καθώς σε ώρα ανάγκης πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα για αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «xionodromika.gr» οι αλυσίδες μπαίνουν στους τροχούς κίνησης.

Στη συνέχεια απλώνουμε τις αλυσίδες πίσω από τον τροχό, πιάνουμε τις δύο άκρες του κεντρικού σωλήνα και τις ενώνουμε στο άνω άκρο του τροχού, τραβώντας τες με δύναμη.

Στη συνέχεια ενώνουμε το άκρο της αλυσίδας στο άνω τμήμα, ώστε να καλυφθεί η πάνω περίμετρος του τροχού.

Τραβάμε με δύναμη το γάντζο, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα γύρω από τον τροχό και τον περνάμε μέσα από το πλαστικό σε σχήμα U, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Ενώνουμε το γάντζο στο πάνω μέρος του τροχού σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεντωμένος.

Στη συνέχεια κινούμε το αυτοκίνητο για λίγα μέτρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ταιριάξει η αλυσίδα στο ελαστικό. Καλό είναι μετά από λίγη ώρα να κάνουμε έναν ακόμα έλεγχο, καθώς αν η αλυσίδα είναι χαλαρή, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν φθορές στα ελαστικά.

Φυσικά, ο κάθε οδηγός πρέπει να προμηθευτεί και τις κατάλληλες αλυσίδες, που εφαρμόζουν και ταιριάζουν στα ελαστικά του αυτοκινήτου του.

Το «autoagora.gr» αναφέρει όλες τις επιλογές που έχουν οι οδηγοί από συμβατικές Αλυσίδες, κουβέρτες, τύπου αράχνη, αλυσίδες με καρφιά, αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμη και αντιολισθητικό σπρέι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες – τοποθέτηση: Δείτε πως μπορείτε να τις βάλετε σε ώρα ανάγκης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντιολισθητικές αλυσίδες – τοποθέτηση: Πως τι βάζω σε ώρα ανάγκης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.