ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Στιγμές Εθνικής ομοψυχίας»

Για την Ελλάδα και τις στιγμές Εθνικής ομοψυχίας αναφέρθηκε μέσω ανάρτησης του στα social media, ο Αντριστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας
Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Στιγμές Εθνικής ομοψυχίας»

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Στις στιγμές Εθνικής ομοψυχίας που πρέπει να επιδείξει η Ελλάδα αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και τα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα, διαφαίνεται ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συνεχής προσπάθεια ανάδειξης εθνικής ενότητας και ομοψυχίας με πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ή από άλλα κόμματα.
Αρκετά από τα νέα πρόσωπα που είχαν αποτύχει στο παρελθόν και είχαν απομακρυνθεί, εμφανίστηκαν από το παρασκήνιο.
Πρόσωπα που υπηρέτησαν δύο και τρία διαφορετικά κόμματα επαναφέρονται στην πολιτική σκηνή για εξυγίανση. Ακόμα και σε πρόσωπα που έκαναν σφοδρή αντιπολίτευση, δίνεται ‘’γη και ύδωρ’’ με θέσεις ανώτατες για να τα ‘’εξευμενίσουν’’, μόνο και μόνο για την διαμόρφωση ανυπόστατης ομοψυχίας στην κοινή γνώμη.

Πράγματι υπήρξαν ‘’στιγμές’’ εθνικής ομοψυχίας όπως η συμμετοχή των 50.000 περίπου εθελοντών στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, τα ενωτικά συλλαλητήρια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας το 2017 – 2018 καθώς και η αποφασιστικότητα όλων των Ελλήνων στις κρίσεις του 1987 και 1996 με την Τουρκία.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά η εθνική ομοψυχία δεν ακολουθήθηκε με αποτέλεσμα την εμφάνιση του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της εύνοιας των επιτήδειων, της ασυδοσίας, της κομματοκρατίας που μας οδήγησε τελικά στην δεκαετή οικονομική κρίση του 2009 και τις παρεπόμενες συνέπειές της.

ΠΟΤΕ δεν είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε εθνική ομοψυχία, όταν ο δημόσιος – πολιτικός βίος κυριαρχείται από ύβρεις, απειλές για τους λειτουργούς των θεσμών, προσωπικές επιθέσεις, πολιτικό φθόνο, διχόνοια, συνωμοσιολογία, διχογνωμία, αοριστολογία, δηλητηριάζοντας την ψυχή των Ελλήνων που βρίσκονται αμήχανοι παρακολουθώντας τις πολιτικές συζητήσεις στην Βουλή των Ελλήνων.

Δεν δίνεται η δέουσα προτεραιότητα στα σοβαρά εθνικά θέματα μας όπως η παράνομη μετανάστευση, η αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας, το δημογραφικό πρόβλημα, η συνεχόμενη οικονομική κρίση της πανδημίας, η ανεργία των νέων και η μετανάστευσή τους στο εξωτερικό, η αμυντική θωράκιση της χώρας για εκτεταμένη αποτροπή και η κοινωνική ενδυνάμωση όλων των θεσμών.
Στηρίζεται δυστυχώς σήμερα η πολιτική και τα παιχνίδια εξουσίας ακόμα και επάνω στα αποκαΐδια, τις ανθρώπινες ζωές, τις καταστροφές. Διακηρύττεται ότι η αλλαγή της πολιτικής εξουσίας θα αλλάξει την κατάσταση πριν καν καταλαγιάσουν οι φωτιές, την ίδια μέρα της απώλειας των ανθρώπινων ζωών και της ανθρώπινης περιουσίας.

Απαξιώνονται για το πολιτικό όφελος άπαντες ενώ γνωρίζουν ότι οι προσπάθειες απαξίωσης των θεσμών, των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας, των Υπηρεσιών Υγείας, δεν έχουν πολιτική απόχρωση και είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Η πολιτική συνεννόηση – συναίνεση – ομοθυμία που ευχόμαστε όλοι μας διακαώς απαιτεί ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, ενσυναίασθηση, έμπρακτη συγνώμη με αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας διά του παραδείγματος αντικαθιστώντας το ‘’ΕΓΩ’’ με το ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Κούσαντας: Περί ταπεινότητας και λιτότητας των υψηλών κρατικών λειτουργών

Αντιστράτηγος ε. α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Ατενίζοντας το μέλλον…

Μιτρίτσα: «Να γράψουμε ιστορία μαζί»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: «Στιγμές Εθνικής ομοψυχίας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.