ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Σαμαράς: Με έναν συγκλονιστικό λόγο έβαλε «βόμβα» στο Μαξίμου – «Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι δικαίωμα – Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα»

Ο Αντώνης Σαμαράς διέλυσε τα αφηγήματα των υποστηρικτών του νομοσχεδίου για τους γκέι γάμους και μίλησε για μπούλινγκ βουλευτών!
Αντώνης Σαμαράς: Με έναν συγκλονιστικό λόγο έβαλε «βόμβα» στο Μαξίμου – «Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι δικαίωμα – Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα»

Κυριολεκτικά σαρωτικός ήταν ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά, στη συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ήταν μια ομιλία που σίγουρα «πόνεσε» πολύ το Μαξίμου και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στη βάση της ΝΔ. Τα σφοδρά πυρά του πρώην πρωθυπουργού στράφηκαν σχεδόν εξολοκλήρου προς την ίδια του την παράταξη και κυρίως προς τη γραμμή Μητσοτάκη και τον εισηγητή του νομοσχεδίου, Άκη Σκέρτσο.

Με λόγο ενωτικό, πατριωτικό και διορατικό, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα κόμματα να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να μην υποκύψουν στις παρασκηνιακές πιέσεις, που κατήγγειλε ότι υπάρχουν. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να παρουσιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως δυνάστη των βουλευτών του, καθώς ανέφερε ότι «δέχονται μπούλινγκ και ανεπίτρεπτες πιέσεις, σε μια ψηφοφορία που υποτίθεται γίνεται κατά συνείδηση».

Η αλαζονική συμπεριφορά Μητσοτάκη

Στο ξεκίνημα του λόγου του, ο κ. Σαμαράς εμμέσως κατηγόρησε την κυβέρνηση για συμπεριφορά έπαρσης και αλαζονείας, λέγοντας ότι το να μην υπάρχει αντιπολίτευση, δεν είναι πάντα καλό. «Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς.

Και στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα τη διακήρυξη «καλής φιλίας» των Αθηνών, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίθεται ότι συμφώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες, για να φτάσουμε στο σήμερα όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τις ίδιες εμπρηστικές δηλώσεις, και χειρότερες. «Είναι αυτό Συμφωνία Περί Φιλίας;», διερωτήθηκε.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την εντύπωση ότι το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη αγνοεί συνεχώς τις προειδοποιήσεις του για μια σειρά από πολιτικά θέματα, υπονοώντας ότι αυτό οφείλεται στην αλαζονεία του πρωθυπουργού.

«Πριν ένα χρόνο προειδοποίησα επίσης, για την κρίση στον αγροτικό τομέα στο σύνολο της Ευρώπης. Και για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, λόγω των ”πράσινων συμφωνιών”. Τώρα το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα! Και στην Ελλάδα. Κανείς δεν άκουσε. Και σήμερα οι ‘’πράσινες συμφωνίες’’ ξαφνικά αναστέλλονται. Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα. Και από την κοινωνία», ανέφερε με νόημα.

Το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ένα ψέμα

Το βασικό επιχείρημα που αποδόμησε τους ισχυρισμούς όσων προωθούν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, ήταν πως είναι εξαρχής βασισμένο σε ένα ψέμα:

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Και συνέχισε: «Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και τόνισε ότι «η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση», διότι – όπως είπε παρακάτω – οι ιδέες μας ως παράταξη «είναι Φιλελεύθερες, είναι Πατριωτικές, είναι Ευρωπαίκές, είναι Δυτικές, αλλά δεν μιμούνται κάθε ακρότητα που μας έρχεται απ’ έξω».

Κόντρα στη συζήτηση που αναλώνεται στα αφύσικα «δικαιώματα» των ΛΟΑΤΚΙ+, ο κ. Σαμαράς εστίασε την ομιλία του στα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία αγνοεί επιδεικτικά η γραμμή Μητσοτάκη. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα ευτελίζουμε έτσι. Και κάθε καταχρηστική ερμηνεία τα ευτελίζει. Ανθρώπινο δικαίωμα ΔΕΝ είναι ό,τι σκαρφιστεί κανείς να το διεκδικήσει. Το δικαίωμα κάποιου τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα κάποιου άλλου», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «και το παιδί έχει δικαίωμα σε μάνα και σε πατέρα, και η πολιτεία τους το αφαιρεί» με αυτό το νομοσχέδιο.

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα» ανέφερε επίσης ο κ. Σαμαράς.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών».

Για τα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι: «Αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο».

Αντί όμως να ρυθμίσουν το σύμφωνο συμβίωσης, «αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας», εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.

«Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία… Θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο, πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς…» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Έρχονται σύντομα Γονέας 1 και 2 – Παρένθετη Μητρότητα

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε τον λαό για το τι έρχεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά το κρύβει η κυβέρνηση που κατά τα άλλα λέει ότι δεν δέχεται «γονέα 1 – γονέα 2» και παρένθετη μητρότητα για τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια.

«Κάποιοι, σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια. Και θα ζητήσουν να καταργηθεί από τα επίσημα έγγραφα ο τίτλος του “πατέρα” και της “μάνας”. Και να υποκατασταθεί με πιο “ουδέτερους” τίτλους, τύπου “Γονέας ένα” και “Γονέας δύο”. Και θα επικαλεστούν την έννοια της λεγόμενης “συμπεριληπτικότητας”, για να μην “ξεχωρίζουν και νοιώθουν άβολα” τα, έστω και ελάχιστα παιδιά των ομοφύλων ζευγαριών. Πώς το ξέρουμε αυτό; Μα το ζητάει ήδη η εδώ ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και όχι μόνο το Γονέας 1 και Γονέας 2 θα διεκδικηθεί στα δικαστήρια, αλλά ο κ. Σαμαράς ανέδειξε την πραγματικότητα (που αποκρύπτεται από το περιβάλλον Μητσοτάκη) ότι ήδη το στηρίζει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, όπως και την παρένθετη μητρότητα!

«Άλλωστε τι συζητάμε τώρα; Το λέει ρητά από προχθές η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, ότι υποχρεωτικά αυτό θα γίνει και εδώ», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικά με την παρένθετη μητέρα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε: «Σίγουρα κάποιος θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα; Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει».

Ανοιχτή στήριξη στην Εκκλησία

Σχετικά με τον πόλεμο που εξαπολύεται κατά της Εκκλησίας από την κυβέρνηση και άλλα κόμματα, ο κ. Σαμαράς στήριξε τη στάση της Ιεραρχίας και δήλωσε ότι έχει απόλυτο δικαίωμα να εκφέρει άποψη. «Δεν είναι “σκοταδισμός” και «παπαδαριό” η Ελληνική Εκκλησία! Πιστεύεις δεν πιστεύεις – εγώ πιστεύω – δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς σε βάρος της Εκκλησίας. Η Πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία, ναι, είναι! Αλλά η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του εκτός από την Εκκλησία! Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε μίαν Εκκλησία που κράτησε όρθιο το Έθνος μας και σήμερα κρατά όρθιο τον Ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Όλοι αυτοί είναι ακραίοι;»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς κατέρριψε τις κλασσικές προπαγανδιστικές ταμπέλες που χρησιμοποιούν για όποιους αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

«Να σας θυμίσω, για παράδειγμα, ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως; Έχω ακόμα το παράδειγμα των δηλώσεων ενός κληρικού που οι πάντες σε ολόκληρο τον κόσμο, σέβονται απολύτως. Του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. “Ομοφοβικός, παραληρηματικός” και αυτός;

Ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή Έλληνες φιλοσόφους και τακτικός συνομιλητής του πρωθυπουργού, ο Στέλιος Ράμφος, βγήκε και τοποθετήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από πατέρα και μάνα, όχι από “φροντιστές” που τα αγαπάνε… Κι ότι “φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ότι μπορεί ο νοσοκόμος να γίνει γιατρός, επειδή φροντίζει και αγαπάει τον ασθενή”! “Ομοφοβικός” και ο Ράμφος; Κι ύστερα υπήρξαν και πολλά δημόσια πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, που πήραν αντίστοιχη θέση. Όπως ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και διατελέσας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Πανούσης. “Ακραίος και σεξιστής” και ο Πανούσης;  Τι έγινε; Τρελαθήκαμε εντελώς; Ή μήπως τελικά έχει δίκιο ο δημοφιλής Δημήτρης Σταρόβας που είπε τις προάλλες στην τηλεόραση, ότι ζούμε πλέον το bullying της αντίθετης άποψης! — Και εγώ δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο!

“Ακραίος” κι εγώ; Που έστειλα σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι φυλακή; Όταν τότε διάφοροι – μη λέμε ονόματα – και κεντρώοι και αριστεροί, με παρότρυναν να μη το κάνω; Κι όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν; “Ακραίος” εγώ; Όντως τρελαθήκαμε εντελώς… Κι όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο bulling, φαντάζεστε τι μπορεί να συμβαίνει με απλούς βουλευτές.Γιατί υπάρχει κανονικό bulling!», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν σας είδαμε να κάνετε φροντιστήρια σε άλλα θέματα

Παρακάτω ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε τα εντατικά «φροντιστήρια» που έγιναν στους γαλάζιους βουλευτές για να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και σημείωσε ότι δεν είδε να γίνονται ανάλογα φροντιστήρια για τα – πράγματι – σημαντικά θέματα. Κάθε ένα από αυτά τα «φροντιστήρια» που ζήτησε ο κ. Σαμαράς, ήταν και μια ευθεία βολή στον πρωθυπουργό:

«Και εν πάση περιπτώσει, δεν είδα να γίνονται αντίστοιχα κομματικά φροντιστήρια για το δημογραφικό για παράδειγμα, όπως έγινε για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και λέω για το δημογραφικό γιατί – όλοι το ξέρουμε – αποτελεί την κορυφαία απειλή για το Έθνος μας. Ούτε είδαμε φροντιστήρια για την Παιδεία, όπου τώρα ανοιχτά μποϊκοτάρονται οι εξετάσεις των φοιτητών από ακραίους. Ούτε για την Ασφάλεια. Ούτε φροντιστήρια για το Αγροτικό. Ούτε  φροντιστήρια για την Εξωτερική Πολιτική. Ούτε φροντιστήρια για την Ακρίβεια», σημείωσε με νόημα.

«Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει μαϊμουδίζω κάθε μόδα»

Για το τέλος κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς μια ολοφάνερη «μπηχτή» προς τον εισηγητή του νομοσχεδίου, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος είχε πει ότι πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο «γιατί ανήκουμε στην Δύση».

Ορμώμενος από αυτήν την φράση, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ανήκω στη Δύση ΔΕΝ σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται… Αντί να ανακόψουμε το δρόμο στα άκρα, αγριεύουμε τους Έλληνες πολίτες. Είναι δικό μας χρέος, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να ξεχωρίζουμε τι είναι αληθινός εκσυγχρονισμός και τι είναι απλώς μια εφήμερη και επικίνδυνη μόδα. Τι είναι μάχη ιδεών και τι είναι ιδεοληπτική εμμονή. Τι είναι «συμπεριληπτικότητα» και τι είναι βίαιη επιβολή των απόψεων μιας μειοψηφιας στην κοινωνία. Τι είναι αληθινό δικαίωμα και τι είναι καταχρηστικός δικαιωματισμός. Τι είναι Δύση και τι είναι παθογένειες της Δύσης».

Η τελική προειδοποίηση του κ. Σαμαρά στράφηκε προς τους ίδιους τους βουλευτές της κυβέρνησης, λέγοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε κόντρα στη λαϊκή βούληση και πέρασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, το πλήρωσε πολύ ακριβά με «μαύρισμα» στις εκλογές :

«Μην ξεχνάμε ότι και η Συνθήκη των Πρεσπών πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον Ελληνικό λαό απέναντι! Και σήμερα, από την τότε πλειοψηφία της Βουλής, βρίσκονται εδώ μέσα μόλις 17 βουλευτές!».

«Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν κάνετε έτσι στροφή στο “Κέντρο”. Δεν είναι ”Κέντρο” η ανατροπή της οικογένειας. Δεν είναι ”Κέντρο” η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα. Δεν είναι ”φιλελευθερισμός” να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε… ‘’κοινόβια’’. Δεν είναι ”προοδευτισμός” οι πολυγονείκές οικογένειες. Δεν είναι ‘’εκσυγχρονισμός’’ η θεωρία των 69 φύλων. Δεν είναι προαγωγή του Πολιτισμού να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου. Δεν είναι ”μεταρρύθμιση” η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture. Αυτά όλα ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις Ιδέες μας».

«Η ψήφος σας σήμερα ακουμπάει όχι μόνο τη δική σας συνείδηση, αλλά την ψυχή και τις αγωνίες, ολόκληρου του Ελληνικού λαού», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντώνης Σαμαράς: Με έναν συγκλονιστικό λόγο έβαλε «βόμβα» στο Μαξίμου – «Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι δικαίωμα – Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.