ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Συκάρης: Παραμένει στο όρος Νταουλαγκίρι η σορός του – Νέα προσπάθεια περισυλλογής

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει εφικτή η περισυλλογή του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη από το όρος Νταουλαγκίρι
Αντώνης Συκάρης: Παραμένει στο όρος Νταουλαγκίρι η σορός του – Νέα προσπάθεια περισυλλογής

Αντώνης Συκάρης: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης και περισυλλογής της σορού του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη από το όρος Νταουλαγκίρι όπου ξεψύχησε στις 12 Απριλίου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές να προσεγγίσουν το σημείο στο βουνό των Ιμαλαίων προκειμένου να προσεγγίσουν το σώμα του και να το μεταφέρουν.

Έτσι εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες η οικογένεια του Αντώνη Συκάρη περιμένει την «ψυχρή» αυτή διαδικασία ώστε να μπορέσει να παραλάβει τη σορό του αγαπημένου της και να την κηδέψει με τις τιμές που αξίζουν σε αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο.

Υπάρχει ελπίδα τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο.

Θυμίζουμε ότι από τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου όταν κατά την κατάβαση ο Αντώνης Συκάρης και ενώ είχε πατήσει στην κορυφή των 8.167 μέτρων, πέθανε, η σορός του παραμένει σε υψόμετρο 7400 μέτρων μη μπορώντας κανείς από τους σέρπα να την πάρουν ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός.

Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει κάποιες απόπειρες αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έχει περισυλλεγεί η σορός.

Από την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με 5 σέρπα με στόχο την προσέγγιση του συγκεκριμένου σημείου.

Η οικογένειά του σε ανάρτησή της αναφέρει: «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Daulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό.

Ωστόσο ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού.

Aποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντώνης Συκάρης: Παραμένει στο όρος Νταουλαγκίρι η σορός του – Νέα προσπάθεια περισυλλογής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.