Αντώνης Συκάρης: Αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει εφικτή η περισυλλογή του άψυχου σώματός του, από το όρος Νταουλαγκίρι.

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει εφικτή η περισυλλογή του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη από το όρος Νταουλαγκίρι

Αντώνης Συκάρης: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης και περισυλλογής της σορού του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη από το όρος Νταουλαγκίρι όπου ξεψύχησε στις 12 Απριλίου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές να προσεγγίσουν το σημείο στο βουνό των Ιμαλαίων προκειμένου να προσεγγίσουν το σώμα του και να το μεταφέρουν.

Έτσι εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες η οικογένεια του Αντώνη Συκάρη περιμένει την «ψυχρή» αυτή διαδικασία ώστε να μπορέσει να παραλάβει τη σορό του αγαπημένου της και να την κηδέψει με τις τιμές που αξίζουν σε αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο.

Υπάρχει ελπίδα τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο.

Θυμίζουμε ότι από τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου όταν κατά την κατάβαση ο Αντώνης Συκάρης και ενώ είχε πατήσει στην κορυφή των 8.167 μέτρων, πέθανε, η σορός του παραμένει σε υψόμετρο 7400 μέτρων μη μπορώντας κανείς από τους σέρπα να την πάρουν ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός.

Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει κάποιες απόπειρες αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έχει περισυλλεγεί η σορός.

Από την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με 5 σέρπα με στόχο την προσέγγιση του συγκεκριμένου σημείου.

Η οικογένειά του σε ανάρτησή της αναφέρει: «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Daulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό.

Ωστόσο ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού.

Aποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη».