ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Βεζυρόπουλος: Nτροπιαστικό! Ο περίφημος «Βοσκός των Ιμίων» πέθανε, και το κράτος του ζητάει… τα καύσιμα!

Το κράτος όχι απλά δεν ενδιαφέρθηκε για να αποδώσει τις τιμές που αξίζουν σε αυτόν τον αείμνηστο ακρίτα, άλλα απ’ ότι φαίνεται «ζητάει και τα ρέστα», με το Ελεγκτικό Συνέδριο να απαιτεί να επιστραφεί το ποσό… των καυσίμων που ξόδευε για να μετακινηθεί με τη βάρκα του ανάμεσα στα νησιά!
Αντώνης Βεζυρόπουλος: Nτροπιαστικό! Ο περίφημος «Βοσκός των Ιμίων» πέθανε, και το κράτος του ζητάει… τα καύσιμα!

Αντώνης Βεζυρόπουλος: Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος, για τους τρόπους που μεταχειρίζεται το σημερινό κράτος τους ηρωικούς ακρίτες, που και μόνο με την παρουσία τους στα πιο απομακρυσμένα σύνορα της Ελλάδας, κρατούσαν και κρατούν ζωντανή την Ελληνική ψυχή.

Ο περίφημος «Βοσκός των Ιμίων», Αντώνης Βεζυρόπουλος, πέθανε χθες στο νησί Ψέριμο, όπου κατά καιρούς διέμενε, σε ηλικία 94 ετών. Η ζωή του εκλιπόντος ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την εμβληματική παρουσία του στα Ίμια, όπου για παραπάνω από 20 χρόνια διατηρούσε περίπου 40 κατσίκια πάνω στις 2 νησίδες που αμφισβητήθηκαν από τους Τούρκους.

Η εκτροφή των ζώων στα Ίμια, θεωρούνταν ως «οικονομική δραστηριότητα» και ως εκ τούτου εξασφάλιζε νομικά την ελληνικότητα των νησιών.

Ωστόσο, το κράτος όχι απλά δεν ενδιαφέρθηκε για να αποδώσει τις τιμές που αξίζουν σε αυτόν τον αείμνηστο ακρίτα, άλλα απ’ ότι φαίνεται «ζητάει και τα ρέστα», με το Ελεγκτικό Συνέδριο να απαιτεί να επιστραφεί το ποσό… των καυσίμων που ξόδευε για να μετακινηθεί με τη βάρκα του ανάμεσα στα νησιά!

Ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης,  απευθυνόμενος στην ολομέλεια είπε σχετικά με το θέμα πως :

 «του εδίδετο ένα επίδομα από τον δήμο της Καλύμνου για τη βενζίνη που έβαζε στη βάρκα του για να πάει απέναντι. Και έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και βγάζει απόφαση ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και ζητάει από τους κληρονόμους του και από τον Δήμο Καλύμνου να επιστρέψουν τα λεφτά. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πέτσας θα μας ακούσει και αμέσως θα τακτοποιήσει το θέμα. Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι σέβομαι τους θεσμούς, δεν θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει».

Πραγματικά, πόσο εύκολο είναι να μην πει κανείς «την λέξη που ταιριάζει» για μια τόσο ντροπιαστική μεταχείριση προς ένα πρόσωπο που θα έπρεπε να λαμβάνει τιμές ήρωα; Δεν έχει μείνει καθόλου εθνική συνείδηση σε αυτόν τον τόπο;

Η επιδότηση για τα καύσιμα που ξόδευε για τις ανάγκες των κοπαδιών του ο Αντώνης Βεζυρόπουλος, είχε σταματήσει ήδη από το… 2004 και σήμερα – μετά τον θάνατο αυτού του ανθρώπου- το κράτος αντί να υμνήσει την προσφορά του, του στέλνει τον λογαριασμό!

Ας ελπίσουμε πως η κυβέρνηση θα επιληφθεί αυτού του σοβαρού θέματος που μας ντροπιάζει σαν χώρα, και δεν θα αφήσει να συνεχιστεί άλλο αυτό το αίσχος που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη αυτού του σεμνού και γενναίου συνοριοφύλακα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντώνης Βεζυρόπουλος: Nτροπιαστικό! Ο περίφημος «Βοσκός των Ιμίων» πέθανε, και το κράτος του ζητάει… τα καύσιμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.