ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντριγριπικό εμβόλιο: Πότε ξεκινάει η συνταγογράφηση

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Χωρίς αυτήν, ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να πάει σε ένα φαρμακείο και να ζητήσει να κάνει το εμβόλιο. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας, δεν τίθεται θέμα...
Αντριγριπικό εμβόλιο: Πότε ξεκινάει η συνταγογράφηση

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Χωρίς αυτήν, ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να πάει σε ένα φαρμακείο και να ζητήσει να κάνει το εμβόλιο.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας, δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας για το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι, όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1.000.000 επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων, που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και όπως επεσήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δε χρειάζεται να έχει κάνει κάποιος τεστ για κορωνοϊό και να έχει βγει αρνητικό για να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Πηγή: star.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντριγριπικό εμβόλιο: Πότε ξεκινάει η συνταγογράφηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.