ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται σε όλη τη χώρα τα νέα αυστηρά μέτρα

Η Θεσσαλονίκη και η Αττική ζεί πλέον από σήμερα υπό καθεστώς αυστηρών, σκληρών μέτρων αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.  Τα νέα αυτά μέτρα δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν σύντομα σε ολόκληρη τη χώρα!
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται σε όλη τη χώρα τα νέα αυστηρά μέτρα

Η Θεσσαλονίκη και η Αττική ζεί πλέον από σήμερα υπό καθεστώς αυστηρών, σκληρών μέτρων αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.  Τα νέα αυτά μέτρα δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν σύντομα σε ολόκληρη τη χώρα!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και μετά σύμφωνα με τον Γεραπετρίτη  μπορεί να ισχύσει πολύ σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο OPEN το πρωί του Σάββατου, δήλωσε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε και άλλα μέτρα ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα».

Ο κ. Γεραπετρίτης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, τόνισε ότι «η επιθυμία μας είναι να έχουμε ένα ισόρροπο μείγμα που θα διασφαλίσει την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία της αγοράς κ από την άλλη τη δημόσια υγεία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αίσθηση είναι ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και ότι σχετική επιπεδοποίηση θα μετρηθεί, υπογραμμίζοντας ότι «αν απαιτηθεί θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές».

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «πρέπει με κάθε τίμημα, αλλά με ασφάλεια να μένουν ανοιχτά.. Δεν είναι μόνο το γλωσσολογικό κομμάτι, είναι ζήτημα ψυχικής υγείας των παιδιών. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η κινητικότητα που προκύπτει εντός των σχολείων συντελεί στην υπερμετάδοση».

Αναφορικά με τον τουρισμό υπογράμμισε ότι «θα σωθεί, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να θυσιάσουμε φέτος τον τουρισμό, τα δημοσιονομικά μας υποχρεώνουν να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια κ προσοχή κ είναι αυστηρά τα πρωτόκολλα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα έχει δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ανοσίας.

Γεραπετρίτης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά!»

Μία… βόμβα έριξε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για τον κορονοϊό στον ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Στη συνέχεια θέλησε να πάρει θέση και στο θέμα που προέκυψε με την εκκλησία τονίζοντας ότι βρίσκεται η κυβέρνηση την ίδια πλευρά, μαζί της.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται σε όλη τη χώρα τα νέα αυστηρά μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.