ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση πτήσεων: Ανοίγει ο τουρισμός από 1η Ιουλίου – Για ποιες 9 χώρες θα συνεχιστεί η απαγόρευση

Από την 1η Ιουλίου… ανοίγει για τα καλά ο τουρισμός στην Ελλάδα, αφού δεν θα ισχύει πλέον για τις περισσότερες χώρες η απαγόρευση πτήσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema.gr, θα υπάρξουν εννιά χώρες, τις οποίες η Ελλάδα θα συνεχίσει προς το παρόν να μπλοκάρει. Αυτές είναι η Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά...
Απαγόρευση πτήσεων: Ανοίγει ο τουρισμός από 1η Ιουλίου – Για ποιες 9 χώρες θα συνεχιστεί η απαγόρευση

Από την 1η Ιουλίου… ανοίγει για τα καλά ο τουρισμός στην Ελλάδα, αφού δεν θα ισχύει πλέον για τις περισσότερες χώρες η απαγόρευση πτήσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema.gr, θα υπάρξουν εννιά χώρες, τις οποίες η Ελλάδα θα συνεχίσει προς το παρόν να μπλοκάρει.

Αυτές είναι η Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Βόρεια Μακεδονία.

Ο λόγος της επιλογής αυτής, είναι το ποσοστό της εξάπλωσης του κορονοϊού στις χώρες αυτές και φυσικά τα κριτήρια έχουν οριστεί από επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Νέοι δικαιούχοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1η Ιουλίου ουσιαστικά θα έχουμε την εκκίνηση του τουρισμού στη νησιωτική χώρα, με αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Μάλιστα, θα επιτραπεί και η είσοδος ταξιδιωτών από την Ιταλία. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαγόρευση πτήσεων: Ανοίγει ο τουρισμός από 1η Ιουλίου – Για ποιες 9 χώρες θα συνεχιστεί η απαγόρευση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.