ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο!

«Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο» δήλωσε η εισαγγελέας της έδρας
Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο!

Με «βαριά καρδιά» απαλλάχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση ασέλγειας, για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας της έδρας, δήλωσε υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά του πρώην βουλευτή της ΝΔ, δηλώνοντας:

«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα – ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cyber Monday: Αυτά πρέπει να προσέξετε στις online αγορές σας

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη είχε αποφασίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς.

Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.