ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπανθρωπιά και συνθήκες διάλυσης: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί της!

Δημόσια Υγεία ντροπής - Αδιανόητο περιστατικό σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου έδιωξαν έγκυο που είχε αφόρητους πόνους και αίμα!
Aπανθρωπιά και συνθήκες διάλυσης: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί της!

Για άλλη μια φορά βρίσκεται έκθετο το υπουργείο Υγείας με περιστατικά που ντροπιάζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αφού μετά το περιστατικό με τον 49χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή του στην Πάτρα επειδή δεν τον δέχτηκε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με την αιτιολογία ότι δεν εφημέρευε, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και πάλι λόγω της δικαιολογίας της μη εφημερίας, μια έγκυος έχασε το κυοφορούμενο παιδί της!

Επί των ημερών υπουργίας του Θάνου Πλεύρη, μόνο τον τελευταίο μήνα ακυρώθηκε μια μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος ούτε για δείγμα, ένας 49χρονος «έφαγε πόρτα» από νοσοκομείο και πέθανε αβοήθητος, και μια έγκυος έχασε το παιδί της επειδή ζήτησε βοήθεια μισή ώρα πριν την λήξη της εφημερίας! Και αυτά είναι μόνο τα περιστατικά που έγιναν γνωστά στην επικαιρότητα!

Συνθήκες ανοργανωσιάς, προχειρότητας και εγκληματικής αδιαφορίας, στοιχίζουν ζωές για τους πολίτες που υποτίθεται πως φορολογούνται για να τους παρέχει το κράτος μια ποιοτική δημόσια περίθαλψη!

Και πάλι κατόπιν εορτής, ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση για το απίστευτο περιστατικό με την έγκυο. Έπρεπε να περάσουν 5 ολόκληροι μήνες, να κατατεθεί μήνυση και να γίνει γνωστή η καταγγελία στην επικαιρότητα για να ασχοληθεί ο υπουργός!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ανέδειξε το grtimes, το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού στο Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου. Η μήνυση έχει κατατεθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2022, και αναφέρει ότι η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Όσα είπε η καταγγέλλουσα

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις. Η καταγγέλουσα αναφέρει ότι στο Ιπποκράτειο της έκαναν υπερηχογράφημα και  καρδιοτοκογράφημα και επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνήθηκαν να της κάνουν εισαγωγή ή επείγουσα καισαρική τομή!

Αντί λοιπόν να λάβει άμεση βοήθεια η γυναίκα, την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που στις 8 το πρωί άρχιζε η εφημερία. Όπως περιγράφει η γυναίκα: «Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 8.40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε Covid -19 κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και μια ώρα μετά, ήτοι στις 9.40 π.μ., της ίδιας ημέρας, με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου και τελικώς μια ώρα μετά, ήτοι στις 10.30 π.μ. γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας».

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι το θάνατο του – την 21 Ιουνίου 2022 – παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας.

Αδιανόητες και εγκληματικές συμπεριφορές που φανερώνουν μια ανάλγητη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που μολύνει σαν καρκίνωμα τη δημόσια Υγεία. Ασφαλώς είναι μια θλιβερή εξαίρεση και όχι ο κανόνας για τους υγειονομικούς που με ευαισθησία και ανθρωπιά εξασκούν το λειτούργημα τους.

Όμως οφείλουμε να αναλογιστούμε πως μια έγκυος γυναίκα «πόνταρε» στην ασφάλεια του ΕΣΥ και τελικά το πλήρωσε με τη ζωή του κυοφορούμενου παιδιού της. Αν η εκάστοτε κυβέρνηση δηλώνει πως… κόπτεται για το δημογραφικό και τη δημόσια υγεία, ας φροντίσει να εξασφαλίσει πρώτα απ’ όλα πως σε κάθε εγκυμονούσα θα εξασφαλίζεται μια απροβλημάτιστη κύηση και γέννα, και μια συμπαράσταση σε όλα τα θέματα υγείας που μπορεί να τύχουν. Όχι να βασανίζονται οι γυναίκες περνώντας από έναν κυκεώνα ταλαιπωρίας που φτάνει μέχρι την εγκληματική αδιαφορία!

Το να διώχνεις μια εγκυμονούσα με αφόρητους πόνους και αίμα, επειδή σε μισή ώρα… σχολάς,  αυτό ναι, είναι κριτήριο για αναστολή εργασίας και απόλυση, ίσως και ποινική δίωξη. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να εκριζωθεί πάραυτα από το ΕΣΥ. Όμως ο – εκτός τόπου και χρόνου – Θάνος Πλεύρης έχει επικεντρωθεί στο να ξεδιαλέγει υγειονομικούς ανάλογα με το αν έχουν… εμβολιαστεί και όχι ανάλογα με την εργασιακή συμπεριφορά τους. Γι’ αυτό ακριβώς πηγαίνουμε από το κακό χειρότερο στη δημόσια Υγεία. Γιατί δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος…

Δείτε το ρεπορτάζ με την έγκυο




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aπανθρωπιά και συνθήκες διάλυσης: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο γιατί έληγε η εφημερία και έχασε το παιδί της!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.