ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεκτη πρόταση: Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και επισκέπτες στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα

Πρόταση, που ξεπερνά την πιο νοσηρή φαντασία. Θέλουν μόνο εμβολιασμένους στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!
Απαράδεκτη πρόταση: Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και επισκέπτες στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα

Άλλη μία απαράδεκτη πρόταση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αυτή τη φορά στήνει «μπλόκο» στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα και τη διασκέδαση των μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με διαρροές, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται να κάνουν πράξη την εισήγηση των επιστημόνων για απαγόρευση εισόδου στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι επιστήμονες, προτείνουν το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες! Με λίγα λόγια, οι «ειδικοί» θέλουν να απαγορεύσουν την είσοδο στους συνοδούς των μικρών παιδιών και κατά συνέπεια και στα ίδια τα παιδιά, που θέλουν να χαρούν την πιο εορταστική εποχή του χρόνου.

Το ότι η κυβέρνηση κάνει μπρος πίσω με τα μέτρα χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο σχεδιασμό και βαδίζει όπου πάει το κύμα έχει αποδειχθεί, τόσο από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, όσο και από την εκτίναξη του αριθμού διασωληνωμένων σε ΜΕΘ και νεκρών από τον κορονοϊό.

Το ότι εκβιάζει με κάθε τρόπο τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι από προσωπική τους άποψη και στάση δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο έχει επίσης αποδειχθεί και με αποκορύφωμα το απαράδεχτο και τιμωρητικό μέτρο με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Το ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να ΕΚΒΙΑΣΕΙ γονείς με μικρά παιδιά, που περιμένουν με αγωνία τις γιορτές των Χριστουγέννων, για να πάνε να παίξουν στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα και να ζήσουν από κοντά τον μύθο του Άγιου Βασίλη ξεπερνά την πιο νοσηρή φαντασία.

«Πως γίνεται» για παράδειγμα να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα Malls, στα πολυκαταστήματα και στα super markets στους ανεμβολίαστους γονείς με τα παιδιά τους (με την επίδειξη αρνητικών test) αλλά ξαφνικά να τους απαγορευτεί η πρόσβαση στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα που είναι εξίσου μεγάλα και πληρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό;

Με ποια λογική να τους απαγορευτεί η πρόσβαση, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες δηλώνουν επίσημα πως κορονοϊό κολλάνε τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι;

Συνεπώς το εν λόγω μέτρο σκοπό έχει την τιμωρία όσων αρνούνται να υπακούσουν στο μέτρο της κυβέρνησης και τίποτε παραπάνω…

Εάν περάσει η πραγματικά απαράδεχτη πρόταση της επιτροπής, για απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων ενηλίκων στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, τότε θα μπει ακόμη ένα κερασάκι στην τούρτα του αυταρχισμού και του παραλογισμού, με το επίσημο κράτος να στρέφεται ουσιαστικά όχι μόνο κατά των ανεμβολίαστων… αλλά και κατά των μικρών παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτε.

Ας σεβαστούν έστω τα παιδιά.

UPDATE: Ώρα 11:00

Τελικά η κυβέρνηση το ‘πε και το ‘κανε!

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης πως στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ενώ τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαράδεκτη πρόταση: Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και επισκέπτες στα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.