ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη με πλαστογραφημένα e-mail – Προσοχή συνεχίζεται

Ένα e-mail φτάνει τις τελευταίες ώρες σε κάποιους πελάτες τράπεζας. Τι αναφέρει. Τι δεν πρέπει να κάνετε.
Απάτη με πλαστογραφημένα e-mail – Προσοχή συνεχίζεται

Οι ηλεκτρονικές απάτες… δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα και ένα πλαστογραφημένο e-mail έρχεται να συμπεριληφθεί σε αυτές.

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν σε e-mail πολιτών τα λεγόμενα Phising emails. Πρόκειται για απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που αντιγράφουν το λογότυπο, τα χαρακτηριστικά και το ύφος των πραγματικών μηνυμάτων που ο πελάτης λαμβάνει από την τράπεζα και ενδέχεται να περιλαμβάνουν κάποιο επισυναπτόμενο αρχείο ή κάποιον σύνδεσμο (link).

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα είτε στο κινητό τηλέφωνο είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να επικοινωνεί κανείς απευθείας με την τράπεζά του τηλεφωνικά πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια.

Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα του trikalavoice.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απάτη με πλαστογραφημένα e-mail – Προσοχή συνεχίζεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.