ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 10 Ιουνίου: Οι συγκεντρώσεις και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη, με συγκεντρώσεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με αιχμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Απεργία 10 Ιουνίου: Οι συγκεντρώσεις και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη, με συγκεντρώσεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με αιχμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία σε όλη την Ελλάδα για 24 ώρες έχουμε σήμερα Πέμπτη, με αρκετές συγκεντρώσεις να γίνονται σε πολλές πόλεις.

Ο λόγος; Φυσικά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, όπως αναφέρουν τόσο η ΓΣΕΕ αλλά και η ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους.

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς;

Φυσικά στην 24ωρη απεργία συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, κάτι που αλλάζει τελείως το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Ελικόπτερο στη Μύκονο: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που προσγειώθηκε στην παραλία

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αυτό είναι το αγόρι που «υιοθέτησε»

Γάμοι: Πόσα άτομα επιτρέπονται με τα νέα μέτρα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία 10 Ιουνίου: Οι συγκεντρώσεις και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.