ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 16/6: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις!

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, για το εργασιακό νομοσχέδιο.
Απεργία 16/6: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις!

Απεργία 16/6: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία 16/6: Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που ζητούν να αποσυρθεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, θα δούμε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, αφού οι αντιδράσεις ήταν τόσες πολλές που ανάγκασε τις ηγεσίες μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να μετατρέψουν σε 24ωρη απεργία τις αποφάσεις που αρχικά είχαν πάρει για στάσεις εργασίας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στη Βουλή.

Στον Πειραιά τα συνδικάτα καλούν στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και το απόγευμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ανάλογα στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο τα σωματεία για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός). Τα σωματεία σε τρόλεϊ και λεωφορεία αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Απεργιακές αποφάσεις επίσης έχουν πάρει:

Οι Ομοσπονδίες: Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ακόμα οι Ομοσπονδίες Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Οικοδόμων, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Θεάματος – Ακροάματος, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Λογιστών.

Τα Εργατικά Κέντρα: Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Λέσβου, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Λαμίας, Αγρίνιο, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σάμου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Εύβοιας, Θήβας, Λαμίας, Φωκίδας, Λιβαδειάς, Πειραιά, Πάτρας, Ηρακλείου, Χίου.

Ακόμα πλήθος κλαδικών και επιχειρησιακών πρωτοβάθμιων σωματείων.

Κάλεσμα απευθύνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» που μπροστά στην απεργία οργανώνει πικετοφορίες σήμερα στις 7 μ.μ. από το Στέκι προς τέρμα Πατησίων και από πλατεία Κυψέλης, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί μαζική εξόρμηση.

Καλέσματα στην απεργία

Τη συμμετοχή της στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. «Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωσή της τώρα! Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας!», τονίζει. Στην κατεύθυνση αυτή, το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και Σωματείων αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ στο υπουργείο Οικονομικών, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιούνη.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δώσουν νέο μαζικό μαχητικό «παρών» στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, όπως και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Κάλεσμα απευθύνει και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

ΠΑΜΕ: Να παραλύσει όλη η χώρα, όλη μέρα

«Στις 10 Ιούνη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα! Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!», σημειώνει σε κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο.

«Ποτέ δεν ήταν δική μας επιλογή και ποτέ δεν θα ‘ναι η εξαντλητική δουλειά, η δουλειά ήλιο με ήλιο. Ποτέ δεν επιλέξαμε τους μισθούς πείνας, τη μερική απασχόληση και την ευελιξία», σημειώνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στον κρόταφό μας, που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται, για να θησαυρίζουν από το μόχθο και την εργασία μας».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν θα ρυθμίσει, όπως λένε, την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεργοδότες. Θα την κάνει ακόμη πιο άγρια!». «Απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες από τον μεγάλο βραχνά της συλλογικής πάλης, διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο μόνο του απέναντι στον εργοδότη». «Αυτά στηρίζουν οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές, η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία συμφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η μόνη τους διαφωνία είναι αν θα είναι και αυτοί στο παζάρι για τη διευθέτηση. Πιστεύουν στη συλλογική διευθέτηση για την κατάργηση του 8ωρου στο όνομα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

«Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός! Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

Με αισιοδοξία και με πίστη στο δίκιο μας, όλες και όλοι οι εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχέση εργασίας, κλιμακώνουμε τον αγώνα!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ σε πολλές πόλεις θα γίνουν και απογευματινές κινητοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Αθήνα, 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα και 5 μ.μ. στη Βουλή

Θεσσαλονίκη, 11 π.μ. και 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ. και 7 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς

Βέροια, 12.30 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Βόλος, 7 μ.μ., πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Δράμα, 11 π.μ., Διοικητήριο

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., πλατεία έναντι Ταχυδρομείου

Ζάκυνθος, 10 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ηράκλειο, 11 π.μ. και 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θήβα 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ικαρία, 12 μ., Εύδηλος

Καβάλα, 10 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη

Καρδίτσα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 12.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο και στις 7 μ.μ. στην Πόρτα Ρεάλε

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., πλατεία Αργοστολίου και 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Κομοτηνή, 12.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κορωπί, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λάρισα, 10 π.μ. και 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λέσβος, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Λευκάδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγ. Μηνά

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθν. Αντίστασης

Λήμνος, 12 μ., πλατεία ΟΤΕ

Νάξος, 7 μ.μ., πικετοφορία από το Κέντρο Υγείας

Νάουσα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 11 π.μ. κεντρική πλατεία και 7 μ.μ., πλ. Ελευθερίας

Πάτρα, 10.30 π.μ. και 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Πύργος, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ρέθυμνο, 12 μ., δημαρχείο

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς

Διαβάστε επίσης:

Survivor διαρροή spoiler 15/6: Στατιστικά! Ανίκητος ο Σάκης Κατσούλης!

Χοκς – Σίξερς 103-100: Νίκη για την Ατλάντα και στο 2-2 η σειρά!

Σαν σήμερα: Ιδρύεται στη Βασιλεία της Ελβετίας η UEFA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία 16/6: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.