ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία: Κλειστά σχολεία στις 12 Απριλίου

Οι εκπαιδευτικοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και εξήγγειλαν απεργία για τις 12 Απριλίου, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας
Απεργία: Κλειστά σχολεία στις 12 Απριλίου

Σε ανοικτή κόντρα με το Υπουργείο Παιδείας περνούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξαγγέλλοντας απεργία για τις 12 Απριλίου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι εκπαιδευτικοί θέλουν να εκφράσουν την αντίδρασή τους για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και στο εξεταστικό σύστημα.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες φορές που οι τοπικές ενώσεις αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση σε ποσοστό που φτάνει το 90%!

Εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, αλλά και σε ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Η απόφαση για την εξαγγελία τη απεργίας λήφθηκε έπειτα από συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικοί με τον αρμόδιο υπουργό.

Εκεί, εξέφρασαν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους για το σχέδιο νόμου που θέλει να περάσει το Υπουργείο και μάλιστα επανέλαβαν ότι αν δεν βρεθεί η «χρυσή τομή», τότε θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το επόμενο διάστημα με νέα απεργία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία: Κλειστά σχολεία στις 12 Απριλίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.