ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 14/6

Απεργία μετρό: Λόγω της συνέλευσης των εργαζομένων, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή 14 Ιουνίου.
Απεργία μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 14/6

Απεργία μετρό: Λόγω της συνέλευσης των εργαζομένων, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 δεν θα κινηθούν τα βαγόνια του μετρό και αυτά του ηλεκτρικού! Εκείνες τις ώρες θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου Ηλεκτροδηγών.

Το τραμ θα ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα, αφού το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης.

H αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα γίνει σταδιακά. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αύριο Παρασκευή (14/6) θα υπάρχει αυξημένη κίνηση, ειδικά στο κέντρο και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Απεργία μετρό

Αυτή θα είναι η δεύτερη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η τελευταία είχε γίνει στις 31/5, με τα σωματεία των εργαζομένων να καταγγέλλουν πως υπάρχει σχέδιο προκειμένου να απαξιωθεί η ΣΤΑ.ΣΥ και στο τέλος να πουληθεί, κάτι που δεν μπορούν να επιτρέψουν.

Θυμηθείτε την ανακοίνωση που είχαν βγάλει:

«Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημα της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 πμ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 14/6», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.