×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Απεργία πείνας από τον πρόεδρο της Μόριας μετά την πυρκαγιά…


Sportime Team

Απεργία πείνας από τον πρόεδρο της Μόριας μετά την πυρκαγιά…


Απεργία πείνας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 24/6, ο Νίκος Τρακέλλης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας.

Ο κ.Τρακέλης, βρίσκεται διαμαρτυρόμενος έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με μια επιγραφή που αναφέρει «ΜΟΡΙΑ SOS ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ».

Ο πρόεδρος της τοπική κοινότητας έφτασε σε αυτό το διάβημα διαμαρτυρίας, με αφορμή την πυρκαγιά που έκαψε άλλα 10 στρέμματα ελαιώνα έξω από τον καταυλισμό και ζητάει με αυτό το συμβολικό τρόπο, την αποσυμφόρηση του hotspot.

«Δεν πάει άλλο» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Μόριας. Και συμπληρώνει: «Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον κ. Τρακέλλη κατά τις συναντήσεις του με στελέχη της κυβέρνησης παίρνει συνεχώς υποσχέσεις για αποσυμφόρηση της Μόριας. «Μας κοροϊδεύουν όλοι, εδώ και στην Ευρώπη. Μας κοροϊδεύουν. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τοπική κοινωνία, να διατηρήσουμε την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει», λέει.

Ο κ. Τρακέλλης δηλώνει πως θα παραμείνει έξω από τη γενική γραμματεία που αποτελεί τον εκπρόσωπο στο νησί του κράτους. «Το κράτος πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει. Δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να λειτουργήσει το κράτος να κάνει αυτό που πρέπει υπερασπίζοντας τη ζωή μας, την υγεία μας και τη ασφάλεια μας. Δεν θέλω άλλες υποσχέσεις. Να κάνουν κάτι θέλω, τίποτα άλλο. Να κάνουν κάτι επιτέλους».

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras