ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου

Ο Γιάννης Χαλάς, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προέβη σε σχετική δήλωση εν όψει της 6ης Μαΐου.
Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου

Απεργία ΠΝΟ: Ο Γιάννης Χαλάς, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προέβη σε σχετική δήλωση εν όψει της 6ης Μαΐου.

Μέσω αυτής εκφράζει τη στήριξή του στην 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΠΝΟ.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όλοι οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων: την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, την ανάκληση των διατάξεων του νόμου 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία, την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιάννης Χαλάς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.