ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία Τετάρτη 2/10: Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις (vidς)

Απεργία: Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις που ολοκληρώθηκαν. Δείτε ρεπορτάζ από τα όσα συνέβησαν σήμερα στην πρωτεύουσα.
Απεργία Τετάρτη 2/10: Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις (vidς)

Απεργία: Παρέλυσε το κέντρο της Αθήνας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 2/10.  Κεντρικές οδοί της πρωτεύουσας παρέμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό να γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Μεγάλη ταλαιπωρία για αρκετές ώρες και για τους οδηγούς.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες διατάξεις για τρομοκράτες και «μπαχαλάκηδες» (vid)

Ομοσπονδίες, συνδικάτα, το δημόσιο, οι γιατροί, οι πολεοδομίες, οι τραπεζικοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και άλλοι κλάδοι πήραν μέρος στη σημερινή 24ωρη απεργία με κοινό σημείο αναφοράς τις εργατικές διατάξεις για τις κλαδικές συμβάσεις, τη διαιτησία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Σε 24ωρη απεργία όμως βρίσκονται σήμερα και οι δημοσιογράφοι.

Μετά τις 10:30 το πρωί η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Αμαλίας από το ύψος της Σταδίου, στην Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον και την Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ σε Προπύλαια και Κλαυθμώνος αντίστοιχα με τις πορείες να ολοκληρώνονται λίγο μετά τις 12.

Το ΠΑΜΕ έκανε πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, ενώ από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η ΑΔΕΔΥ . Ακινητοποιημένα για 24 ώρες παραμένουν τα τρένα και ο προαστιακός. Όσον αφορά τα λεωφορεία, θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

»Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών».

Απεργία: Δείτε τηλεοπτικά ρεπορτάζ από όσα έγιναν σήμερα (Τετάρτη 2/10)

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία Τετάρτη 2/10: Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις (vidς)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.