ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη δήλωση του Α. Βατόπουλου για τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου στην Αρκαδία: «Δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»! (vid)

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε τον μυστηριώδη θάνατο του 16χρονου στην Αρκαδία, ενημερώνοντας το τηλεοπτικό κοινό πως... «δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»!
Απίστευτη δήλωση του Α. Βατόπουλου για τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου στην Αρκαδία: «Δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»! (vid)

Σοκαριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου στην Αρκαδία που έχει σκορπίσει θλίψη και πολλά ερωτηματικά, αφού έχασε τη ζωή του δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο κ. Βατόπουλος κλήθηκε σε πρωινή εκπομπή του Mega και ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν μπορεί να αποδειχθεί πως ο θάνατος του παιδιού προήλθε από το εμβόλιο και απάντησε:

«Θα πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός. Αλλεργία;», είπε με φανερή αμηχανία. Και στη συνέχεια πρόσθεσε τα εξής αδιανόητα:

«Πρώτον δυστυχώς άνθρωποι πεθαίνουν. Παθαίνουν εγκεφαλικά, παθαίνουν εμφράγματα. Ο αιφνίδιος θάνατος στα παιδιά, ακόμα και στα παιδιά του γυμνασίου είναι ένα τραγικό γεγονός, αλλά υπαρκτό. Δυστυχώς υπάρχει ένας αριθμός. Συνεπώς δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο».

Η… επιστημονική απάντηση του κ. Βατόπουλου για τον μυστηριώδη αιφνίδιο θάνατο ενός εφήβου, είναι το:  τι να κάνουμε…  «δυστυχώς άνθρωποι πεθαίνουν». Τόσο απλά. Δεν το γνωρίζαμε, άλλα ευτυχώς μας ενημέρωσε ο κ. Βατόπουλος! Ο οποίος χωρίς καν να έχει εικόνα του περιστατικού και χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, σπεύδει να παρουσιάσει ως αιτία θανάτου οτιδήποτε άλλο εκτός από το εμβόλιο. Η αντικειμενικότητα της επιστήμης στα καλύτερα της!

Και μάλιστα προσθέτει… προκαταβολικά και εντελώς αυθαίρετα πως «δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο»! Αντί να πάρει μια ουδέτερη επιστημονική στάση και να ζητήσει έρευνα σε βάθος, χωρίς να παίρνει θέση πριν εξεταστούν όλα τα στοιχεία, προεξοφλεί το τι έφταιξε, χρησιμοποιώντας… «μαντικές» ικανότητες.

Να σημειωθεί πως η νεκροψία- νεκροτομή που έγινε στον άτυχο δεκαπεντάχρονο, είχε ως πόρισμα: «Αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου» και απομένουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, που θα γίνουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και ελπίζουμε πως θα ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του εφήβου.

Η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του 16χρονου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και οι «ειδικοί» – θαμώνες των ΜΜΕ, οφείλουν να μεταχειρίζονται μια τόσο σοβαρή περίπτωση με επαγγελματισμό  και όχι με στερεότυπες και «δογματικού» τύπου… τηλε-διαγνώσεις. Και πάνω από όλα οφείλουν να αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα με σεβασμό και ανθρωπιά και όχι δίνοντας απαντήσεις τύπου «δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη δήλωση του Α. Βατόπουλου για τον αιφνίδιο θάνατο του 16χρονου στην Αρκαδία: «Δυστυχώς οι άνθρωποι πεθαίνουν»! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.