ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη επιστολή γιατρού! «Μας μολύνατε με το ζόρι»

«Σταματήσαμε να ζούμε, φοβούμενοι μην πεθάνουμε…». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφει μια γιατρός όλα όσα βιώνουμε στην διάρκεια της πανδημίας.
Απίστευτη επιστολή γιατρού! «Μας μολύνατε με το ζόρι»

Είναι οι αφανείς ήρωες όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Οι άνθρωποι, πίσω από τις μάσκες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν την άνιση μάχη με τον ιό στα νοσοκομεία αναφοράς.

Παράλληλα, είναι εκείνοι που θεωρητικά θα πρέπει να έχουν και τον κυριότερο λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έτσι, μια μάχιμη γιατρός που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της επέλεξε μέσα από μια ανοιχτή επιστολή μέσω του newsbreak.gr να δώσει τη δική της οπτική σε ό,τι έχει συμβεί έως τώρα.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται στα μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της μετάδοσης, την κατάσταση στα νοσοκομεία και αρκετά ακόμη.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συμπολίτες:

Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο κείμενο που διαβάζετε μόλις τώρα θα έχει την απήχηση που του αναλογεί. Πρόκειται για μια αντίληψη διαφορετική απ’ αυτήν που έχει αποτυπωθεί από τα ΜΜΕ τον τελευταίο χρόνο.

Έχετε σκεφτεί ποιοι είναι οι αληθινοί λόγοι που φτάσαμε στο σημερινό σημείο εξάπλωσης και μεταδοτικότητας της πανδημίας στη χώρας μας; Υπάρχει σειρά λαθών στη διαχείρισης κρίσης.

«Σπάρθηκε τρομολαγνία»

Σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση για την ανθρώπινη ζωή και την πνευματική ακεραιότητα υπολειτουργούν τα πάντα. Σπάρθηκε τρομολαγνία, φόβος θανάτου, έλλειψη των βασικών αρχών ελευθερίας, ποινές φυλάκισης, πρόστιμα, νομοθεσίες στο πόδι, ανακοινώσεις με τους ειδικούς να παλινδρομούν και να βυθίζονται στο χάος που δημιούργησαν από τη λάθος διαχείριση της κατάστασης. Σας ακούσαμε πιστά, τηρήσαμε τα μέτρα, μείναμε σπίτι, παρά την ανεργία, την οικονομική ανέχεια, τον φόβο και την απομόνωση.

Στις 31/10/20 με 135 διασωληνωμένους και 6 θανάτους αποφασίσατε να κλείσετε τον COVID μέσα στη χώρα, και να τα αποτελέσματα του φρικτού lockdown: 800 διασωληνωμένοι και 4000 κρούσματα ημερησίως.

Ποτιστήκαν οι εγκέφαλοι των ανθρώπων με μπερδεμένες και άχρηστες για τον απλό πολίτη ιατρικές πληροφορίες: Ναι μάσκα – όχι μάσκα – mRNA εμβόλια – φάρμακα (κολχικίνη – κορτιζόνη) και πρωτόκολλα, που θα έπρεπε να ανακοινώνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω webinars και τηλεσυνέδρια για ενημέρωση του ιατρικού κόσμου.

Αντ΄αυτού ενημερωνόμασταν από τα «ιατρικά» συνέδρια των δημοσιογράφων και οι ειδήσεις έσκαγαν σαν βόμβες στα χέρια των γιατρών που πρώτα προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε τους ασθενείς και στη συνέχεια να βρούμε το σωστό δρόμο για την επιστημονική μας κατάρτιση.

Στερήσατε στον ορειβάτη, τον κολυμβητή, τον πεζοπόρο, τον αθλητή, τον ψαρά το οξυγόνο του. Τα νιάτα της χώρας έδειξαν απίστευτο σεβασμό στις αποφάσεις σας, στερήθηκαν το σχολείο, τις παρέες, το γέλιο, την ανεμελιά, τα χρόνια των σπουδών τους, το φλερτ, τον έρωτα.

Ο αθλητισμός που ήταν η μεγαλύτερη πηγή και εκτόνωση ενέργειας ταυτόχρονα, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε για ένα έγκλημα που δεν διαπράχθηκε ποτέ. Διότι δεν ανακοινώθηκε πουθενά ότι είχε παγκοσμίως την μικρότερη διασπορά και νοσηρότητα στην κοινότητα. Οι νέοι πήραν πάνω τους την ευθύνη της επιβίωσης των ηλικιωμένων συγγενών τους και γέμισαν τύψεις στην ιδέα του χαμού των ευπαθών ομάδων.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την υγιή στάση και υπομονή που υπέδειξαν παραδειγματικά εδώ και ένα χρόνο. Διότι πρώτη φορά διαχρονικά εγκλωβίσαμε τους υγιείς ανθρώπους και τους φορτώσαμε καραντίνες και ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Ακόμα όμως κι αυτοί ξεπέρασαν τα όρια τους. Ναι, να ζήσουν όλοι. Αλλά για το χαμένο παρόν και μέλλον τους ποιος νοιάστηκε; Ποιος δάκρυσε;

Κλειστά τα κέντρα υγείας

Ποιος αποφάσισε εν μέσω πανδημίας τα αγροτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας να είναι κλειστά ή να υπολειτουργούν επιλέγοντας ασθενή ή νόσο και να λειτουργούν μόνο για συνταγογράφηση.

Ο ασθενής δεν εξετάζεται πουθενά και για κανένα λόγο!!! Λαμβάνοντας την άυλη συνταγή του δεν έχει καμιά παρακολούθηση από τον γιατρό του και για καμία πάθηση. Όλα στο έλεος…..

Γιατί δεν λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία των άλλων ειδικοτήτων; Για να πάμε μια ώρα αρχύτερα στον αιώνιο τόπο κατοικία μας; Τι πανδημία είναι αυτή που δεν εξετάζεσαι, δεν διαγιγνώσκεσαι, δεν χειρουργείσαι πουθενά; Ποιος κατήργησε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την κατέστρεψε εν μέσω πολέμου;

Οι ιδιώτες γιατροί αυτοαπασχολούμενοι είναι μάχιμοι γιατροί στην πρώτη γραμμή άμυνας και κρατούν τα προπύλαια των νοσοκομείων ώστε να αποφευχθούν οι εισαγωγές, παίρνοντας πολλές φορές ευθύνες μεγαλύτερες απ΄ αυτές που τους αναλογούν. Πού ακούστηκε οι ιδιωτικές κλινικές να μην νοσηλεύουν αρρώστους εμπύρετους ενώ θα έπρεπε να κρατάνε σε τμήματα ειδικά διαμορφωμένα τους COVID ασθενείς; Έγινε με απόφαση των ανωτέρω κυβερνητικών στελεχών ή με απόφαση των ιδιοκτητών των κλινικών; Γιατί σε ένα πόλεμο δε βγάζεις εκτός μάχης αεροσκάφος F-16 ή Mirage. Χρειάζεσαι ότι πετάει να είναι σε ετοιμότητα 5λέπτου στον αέρα.

Τα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα δεν δέχονται εμπύρετα ούτε για οξεία σκωληκοειδίτιδα. Και φυσικά μη τολμήσεις και έχεις 37,1 στο πιστόλι – θερμόμετρο, διότι θα τεθεί συναγερμός και θα πεταχτείς έξω δαχτυλοδειχτούμενος.

«Πότε και σε ποια πανδημία κλείσαμε μέσα τους υγιείς;»

Σε θετικό τεστ μπαίνεις σε καραντίνα στο σπίτι σου μαζί με όλο σου το σόι κι ας είναι και υγιείς. Πότε και σε ποια πανδημία κλείσαμε μέσα τους υγιείς, τα παιδιά, τους εφήβους, τους ασυμπτωματικούς; Ούτε στη χολέρα, στη λέπρα, στη φυματίωση και στον Η1Ν1 έγινε αυτό. Αντιμετωπίζαμε όλοι οι γιατροί σύσσωμοι τις επιδημίες- πανδημίες και για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια δεν είχαμε στολές, ούτε μάσκες.

Το 2009 δουλεύαμε ακατάπαυστα μέρα νύχτα, χωρίς προστασία και εξετάζαμε χωρίς διακρίσεις. Αποτέλεσμα; Ποτέ δεν σπείραμε πανικό, δεν απομονώσαμε υγιείς ομάδες, δεν καταστρέψαμε το σύμπαν και δεν υπήρχε ρατσισμός στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε λοίμωξης. Είμασταν ψυχή και σώμα κοντά στον φοβισμένο ασθενή μας. Τώρα είμαστε απρόσωποι, διαστημάνθρωποι σε έναν φοβισμένο και ασυντρόφευτο ασθενή. Φεύγουν άνθρωποι χωρίς τελευταίο αντίο. Φτάσαμε να μην ξέρουμε ποιο φέρετρο έχει μέσα ποιον και να γίνονται λάθος κηδείες σε λάθος ταφές.

Πότε πρόλαβαν να γίνουν μελέτες ώστε να αποδειχτεί η μολυσματικότητα του νεκρού ασθενή COVID, ο οποίος θάβεται σε ειδικό νεκροταφείο; Ποιος ο φόβος των ειδικών; θα νοσήσει το διπλανό φέρετρο; Γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο για τους σηπτικούς ασθενείς που χάσαμε εδώ και χρόνια από δεκάδες θανατηφόρες λοιμώξεις; Τα γραφεία τελετών και οι άνθρωποι που σε συνοδεύουν κι αυτοί αστροναύτες στο τελευταίο ταξίδι; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπές τέλος, σε μια λιτή τελετή αγάπης, σεβασμού, συγχώρεσης και προσευχής.

Ιατρική μέριμνα για το ποιος θα εξετάσει τους θετικούς που είναι καραντίνα σπίτι τους βάση του ΕΟΔΥ, ΚΑΜΙΑ. Πόσοι θάνατοι θα γίνουν ακόμη για να καταλάβετε ότι πεθαίνουν μόνοι τους, αβοήθητοι, χωρίς γιατρό, χωρίς νοσοκομείο, επειδή φοβούνται τους υγειονομικούς και το ότι θα είναι μόνοι τους σε ένα θάλαμο που το ένστολο προσωπικό θα θυμίζει αγγέλους που ήρθαν να του πάρουν τη ζωή; Έτσι φτάνουν στο «δεύτε τελευταίον ασπασμόν» διασωληνωμένοι.

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση των ανθρώπων από νομό σε νομό. Σε μια χώρα με τόσες γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (νησιά, ορεινές περιοχές). Θεωρήθηκε άσκοπη η μετακίνηση των παιδιών στους ηλικιωμένους γονείς. Απαγορεύσατε τη συνεύρεση σε μια ήρεμη ταβερνούλα σε γεύμα των 2 ή 4 ατόμων, την πρωινή κυριακάτικη βολτούλα που ολοκληρωνόταν με ένα καφεδάκι σε ένα σοκάκι ή πλατεία.

Απεναντίας, δημιουργήσατε το συνωστισμό στις πλατείες, στα σοκάκια και στα πεζούλια κάθε πόλης, ώστε οι άνθρωποι να συσσωρεύονται κατά δεκάδες ή εκατοντάδες για να ανταλλάξουν μία φράση, να επικοινωνήσουν, να περπατήσουν, να αθληθούν.

Κλείσατε τα πανεπιστήμια σα να μη γνωρίζετε ως σπουδαγμένοι επιστήμονες που διαβήκατε κι εσείς το κατώφλι των σχολών σας ότι το 90% των φοιτητών και πάνω δεν συζεί με τη γιαγιά και τον προπάππου τους.

Μόλυνση με το ζόρι

Εγκλωβίσατε τον ιό μέσα μας και μέσα στα σπίτια μας, με ενδοοικογενειακό συνωστισμό 2-3 γενεών στο ίδιο σπίτι που στις πιο πολλές οικογένειες δε ξεπερνά τα 60 – 70 τετραγωνικά. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα του πλούτου ώστε να μοιράζονται ο καθένας έναν όροφο μια πολυτελούς μεζονέτας. Κι αν παρατηρήσατε οι λοιμώξεις είναι κυρίως ενδοοικογενειακές.

Ήταν θέμα χρόνου, εφόσον εξαναγκάστηκαν οι υγιείς να τεθούν σε καραντίνα με τους αρρώστους, να νοσήσουν οι πάντες στο ίδιο σπίτι. Μόλυνση με το ζόρι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ.

Ίσως η επιστήμη να πάρει τροφή από τα γραφόμενα ώστε να βγουν κάποια δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι κάποιοι με λίγο ιικό φορτίο δεν θα τα καταφέρουν και κάποιοι που φλερτάρουν με το θάνατο να μην είναι καν ασυμπτωματικοί φορείς. Ίσως λοιπόν να είναι γονιδιακά αποφασισμένο ποιοι θα νοσήσουν και ποιοι όχι.

Και για τις αποφάσεις που ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν από το Σεπτέμβριο για τους μη εμβολιασμένους γιατρούς καλό θα ήταν να τις πάρουν πίσω, για να είμαστε στην ίδια πλευρά. Και μη μας απειλούν για κάτι που δεν είστε ούτε οι ίδιοι, ούτε κανένας σίγουρος με τόσες λίγες μελέτες σε βάθος 2-3 μηνών.

Δεν είμαστε αρνητές των εμβολίων αλλά επιφυλακτικοί. Ναι, να γίνονται στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους.

Γιατί ένα χρόνο μετά ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου είναι 79 έτη. Γιατί αν ήταν σίγουροι θα είχαν αφαιρέσει τη μάσκα από τους εμβολιασμένους, θα τους είχαν επιτρέψει να κυκλοφορούν χωρίς SMS και θα είχαν βγάλει τις στολές από τους γιατρούς ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και δεν θα ξανανοσούσαν οι εμβολιασμένοι.

Και κάπως έτσι τελειώνοντας, φτάσαμε στο σημερινό χάος, με το αδιαχώρητο στα δημόσια νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και με τους ήρωες γιατρούς μας στα όρια της κατάρρευσης ή της παράνοιας (μια και πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας βλέπουμε τόσες πολλές αυτοκτονίες σε ένα τόσο μάχιμο, άξιο και μορφωμένο πληθυσμό). Πως να αντέξουν οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τα συμπτώματα ώστε να αποτρέψουν το επερχόμενο κακό.

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα της διαχείρισης της κρίσης. Αυτή είναι η σημερινή οδυνηρή κατάσταση και οι συνέπειες που έφερε ο κορωνοϊός στην ανθρωπότητα.

Και οι επιβιώσαντες εκ του ιού, σταματήσαμε να ζούμε, φοβούμενοι μην πεθάνουμε…»

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 3.064 νέα κρούσματα, 35 θάνατοι

Γιουβέντους – Έμπολι 0-1: Κάποιος να την ξεματιάσει… (vid)

Big Brother: Αυτοί είναι οι 14 παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη επιστολή γιατρού! «Μας μολύνατε με το ζόρι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.