ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη καταγγελία από καθηγητή του ΕΜΠ: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι για test Covid στο Ελ. Βενιζέλος»!

O καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, καταγγέλλει σε ανάρτηση του πως κατά την άφιξη του στο Ελ. Βενιζέλος κανένας υπάλληλος δεν ζήτησε να δει τα rapid test των επιβατών της πτήσης!
Απίστευτη καταγγελία από καθηγητή του ΕΜΠ: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι για test Covid στο Ελ. Βενιζέλος»!

Ανύπαρκτοι έλεγχοι για test Covid: Διάτρητο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το σύστημα ελέγχου των ταξιδιωτών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας την θλιβερή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους. Ο καθηγητής του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) Νίκος Μπελαβίλας, σε ανάρτηση του στο facebook με βάση μια προσωπική του ταξιδιωτική εμπειρία, κατήγγειλε την παντελή απουσία κάθε ελέγχου που θα μπορούσε να εντοπίσει κρούσματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά την επιστροφή του από το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης προς Αθήνα, δεν συνάντησε επί ελληνικού εδάφους ούτε έναν έλεγχο στους επιβάτες για το αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό rapid test!

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαβίλα, ενώ ο ίδιος έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου πήρε στα… σοβαρά τα «αυστηρά» μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με τις αφίξεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα και με «την ψυχή στο στόμα» εξασφάλισε το rapid test (να θυμίσουμε πως όλοι ανεξαιρέτως οι ταξιδιώτες κατά την άφιξη τους υποχρεούνται να επιδεικνύουν είτε PCR (μοριακό) τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών).

Και αυτό που επακολούθησε τον άφησε άναυδο. Κανένας δεν ζήτησε την επίδειξη των test από κανέναν επιβάτη της πτήσης! Κανένας από τους κρατικούς υπαλλήλους του αεροδρομίου δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει ούτε έναν ταξιδιώτη! «Νοιώσαμε για άλλη μια φορά ηλίθιοι!», έγραψε ο κ. Μπελαβίλας.

Όπως επισημαίνει, «θα μπορούσα να περάσω με συμπτώματα covid-19 όλους τους ελέγχους, να τον μεταδώσω σε ένα αεροπλάνο airbus με καμμιά διακοσαριά επιβάτες και να φτάσω στην Αθήνα ανενόχλητος για να συνεχίσω να μεταδίδω σήμερα με την άνεση μου τον ιό στους φοιτητές μου στους οποίους με βάση την κυβερνητική εντολή κάνω μάθημα σε «αμφιθέατρα με τη μέγιστη χωρητικότητα», δηλαδή εκατόν πενήντα ατόμων. Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα».

Θα μπορούσε δηλαδή να περάσει εντός της χώρας… ανενόχλητος οποιοσδήποτε είχε συμπτώματα Covid -19, και να γίνει πυρήνας διασποράς προς την οικογένεια του και το εργασιακό του περιβάλλον. Φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι… αποδοτική μόνο στο να μετακυλά το βάρος των ευθυνών της στους ανεμβολίαστους, να εκβιάζει, να επιβάλλει ανήθικα πρόστιμα και εξοντωτικά μέτρα προς πολίτες. Σε όλα αυτά εξαντλεί την αυστηρότητα της και τα εφαρμόζει πολύ… αποτελεσματικά.

Όταν όμως πρέπει να δουλέψει το επιτελικό κράτος για να εντοπίσει φορείς του ιού και να σπάσει «αλυσίδες» μετάδοσης, εκεί επικρατεί το μπάχαλο και η ανοργανωσιά. Μόνο στα «αστυνομικά», εξαναγκαστικά και φορομπηχτικά μέτρα υπάρχει… «αριστεία».

Ακόμα και ένα (καθυστερημένο άλλα) λογικό μέτρο που πήγε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για υποχρεωτικά rapid test σε εμβολιασμένους ώστε να μπορούν να μπουν σε μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης στη περίοδο των εορτών, με μια νέα επικοινωνιακή… κυβίστηση πάρθηκε πίσω και αυτό, για να μη… δυσαρεστηθεί η δεξαμενή ψηφοφόρων.

Άρα πώς να μην νοιώθουν… «ηλίθιοι» οι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) πολίτες που έχουν να κάνουν με ένα τέτοιο κομφούζιο αποφάσεων, πισωγυρισμάτων και ανύπαρκτων μέτρων ελέγχου; Πώς να πάρουν στα σοβαρά τους κυβερνητικούς που κινδυνολογούν ασύστολα για τη μετάλλαξη Όμικρον, την ίδια στιγμή που οι πύλες εισόδου της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι;

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα:

«Ταξιδέψαμε τη Δευτέρα από το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης προς Αθήνα. Δύο άνθρωποι εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις. Ενημερωθήκαμε για το νέο μέτρο της υποχρέωσης μοριακού τεστ 48 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα τηλεφωνικά από φίλους. Αναζητήσαμε τις επίσημες οδηγίες πτήσης. Εκεί υπήρχε μόνο η δυνατότητα μοριακού τεστ. Για να είναι έγκυρο έπρεπε να γίνει μετά το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή και για κάνεις μοριακό τεστ στις ευρωπαϊκές πόλεις τότε είναι εξίσου δύσκολο όσο στην Αθήνα. Το Σάββατο ενημερωθήκαμε από την ΚΥΑ ότι αρκούσε το rapid τεστ. Πρωί-πρωί Δευτέρας με την ψυχή στο στόμα κάναμε το rapid τεστ, πήραμε επίσημα αποτελέσματα σε λίγη ώρα, σκάσαμε ένα σωρό χρήματα και ξεκινήσαμε ήρεμοι το ταξίδι μας εφοδιασμένοι με όλα τα πιστοποιητικά. Δεν μας τα ζήτησε κανείς πουθενά, ούτε από εμάς ούτε από τους εκατοντάδες συνταξιδιώτες μας που ταξιδεύαμε μαζί. Ούτε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία με την οποία ταξιδεύαμε, η Lufthansa ούτε οι κρατικοί υπάλληλοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Και εμείς νοιώσαμε για άλλη μια φορά ηλίθιοι!
Χθες θα μπορούσα να περάσω με συμπτώματα covid-19 όλους τους ελέγχους, να τον μεταδώσω σε ένα αεροπλάνο airbus με καμμιά διακοσαριά επιβάτες και να φτάσω στην Αθήνα ανενόχλητος για να συνεχίσω να μεταδίδω σήμερα με την άνεση μου τον ιό στους φοιτητές μου στους οποίους με βάση την κυβερνητική εντολή κάνω μάθημα σε «αμφιθέατρα με τη μέγιστη χωρητικότητα», δηλαδή εκατόν πενήντα ατόμων. Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη καταγγελία από καθηγητή του ΕΜΠ: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι για test Covid στο Ελ. Βενιζέλος»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.