ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαν να «ξηλώσουν» ιερές εικόνες στο Νοσοκομείο Σερρών για να μη διαταράσσεται η πολυπολιτισμικότητα;

Καταγγελία - σοκ για επιτροπή που επιχείρησε να απομακρύνει τις εικόνες και τα καντήλια απ' το νοσοκομείο των Σερρών, επειδή... διαμαρτυρήθηκαν μουσουλμάνοι ασθενείς!
Πήγαν να «ξηλώσουν» ιερές εικόνες στο Νοσοκομείο Σερρών για να μη διαταράσσεται η πολυπολιτισμικότητα;

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από την πρόεδρο της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Νοσοκομείου Σερρών, Κική Μιχαηλίδου, για θρησκευτικές εικόνες που κατέβηκαν και καντήλια που έσβησαν (!), προκειμένου να μην διαταράσσεται η… πολυπολιτισμικότητα!

Όπως ισχυρίζεται η κα Μιχαηλίδου, η Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας προχώρησε σε αποκαθήλωση θρησκευτικών συμβόλων μέσα από δωμάτια και θαλάμους, βασιζόμενη πάνω σε κάποια ειδική εγκύκλιο από το υπουργείο! Και το θέμα στις Σέρρες φαίνεται να πήρε αυτόν τον δρόμο, έπειτα από διαμαρτυρίες μουσουλμάνων που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και δεν… ήθελαν να βλέπουν τις εικόνες!

Η κα Μιχαηλίδου είπε συγκεκριμένα:

«Πέρασε επιτροπή, η οποία λέγεται Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, έσβησε τα καντήλια, τα οποία υπάρχουν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, και απαίτησε να κατέβουν οι εικόνες από τα τμήματα – παθολογική, χειρουργική και άλλες. Νομίζω ότι υπάρχει ειδική εγκύκλιος, την οποία κρύβουν από ό,τι ξέρω, στην οποία αναφέρεται ότι, λόγω του ότι υπάρχει πολυπολιτισμικότητα στις Σέρρες και ενοχλούνται κάποιοι βλέποντας τις εικόνες μας, για αυτό έχουν κατέβει οι εικόνες από τα τμήματα».

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Πεγίδης, ο οποίος διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε η κα Μιχαηλίδου, λέγοντας πως: «από καμία κλινική δεν κατέβηκε εικόνα, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου», ενώ κατηγόρησε την κα Μιχαηλίδου πως ψεύδεται για να προκαλέσει σάλο στα ΜΜΕ.

Πάντως, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σερρών που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονται για την εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν την απίστευτη είδηση και υποστηρίζουν πως οι εικόνες «σώθηκαν» λόγω της αποκάλυψης που έκανε η κα Μιχαηλίδου, καθώς οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τη διοίκηση να μην τις απομακρύνει τελικά.

Νοσοκομείο Σερρών: Όποιος… ενοχλείται ας κοιτάει αλλού!

Αν αληθεύει τελικά αυτή η αδιανόητη πράξη, μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Αν φτάσουμε στο σημείο να απομακρύνουμε εικόνες της επικρατούσας θρησκείας της Ελλάδας, για να μην ενοχλούνται οι πιστοί άλλων θρησκειών, τότε θα έχουμε πιάσει απόλυτο πάτο ως χώρα.

Αν μετά τις συχνές καταστροφές παρεκκλησίων από παράνομους μετανάστες, καταπιούμε αμάσητα και την αποκαθήλωση των εικόνων από νοσοκομεία και σχολεία «λόγω παραπόνων», τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Οι εικόνες βρίσκονται διαχρονικά στα νοσοκομεία, για να παρηγορούν ψυχικά τους ασθενείς. Οι νοσούντες που πιστεύουν στον Θεό, αναπέμπουν τις προσευχές τους στους αγίους και πολλές φορές γίνονται ακόμη και καταπληκτικά θαύματα, για τα οποία υπάρχουν πλήθη μαρτυριών.

Κανέναν δεν ενόχλησαν ποτέ, ούτε οι εικόνες ούτε τα καντήλια. Ίσα-ίσα ωφέλησαν και συνεχίζουν να ωφελούν. Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη – Χριστιανική χώρα και αν ξεκίνησαν κάποιοι να νοιώθουν δυσφορία με ιερά αντικείμενα, τότε ας στρέψουν αλλού το βλέμμα για να μη τα βλέπουν. Όποιος θέλει ας τα ασπάζεται και όποιος δεν θέλει ας κάνει υπομονή και θα του περάσει η δυσφορία…

Δεν γίνεται να αποιεροποιήσουμε και να ξεγυμνώσουμε τα πάντα, στο όνομα της πολυπολυτισμικότητας. Είτε η καταγγελία είναι αληθής, είτε όχι, το μέλλον θα δείξει αν το υπουργείο έχει πρόθεση να προβεί σε μια τόσο ασεβή πράξη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πήγαν να «ξηλώσουν» ιερές εικόνες στο Νοσοκομείο Σερρών για να μη διαταράσσεται η πολυπολιτισμικότητα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.