ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη παραδοχή Θ. Πλεύρη: «Θετικοί πεθαίνουν από άλλα αίτια και τους καταγράφουμε ως θανάτους από Covid»!

Με σοκαριστική κυνικότητα ο Θάνος Πλεύρης ομολόγησε πως όταν πεθαίνουν άτομα που είχαν βρεθεί θετικά στον Covid, καταγράφονται ως θάνατοι Covid ασχέτως της αιτίας θανάτου!
Απίστευτη παραδοχή Θ. Πλεύρη: «Θετικοί πεθαίνουν από άλλα αίτια και τους καταγράφουμε ως θανάτους από Covid»!

Τη «συνταγή» του Σωτήρη Τσιόδρα στην υπέρ – καταγραφή των θανάτων που σχετίζονται με Covid, φαίνεται πως ακολουθεί πιστά και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε με απίστευτη κυνικότητα από το βήμα της Βουλής.

Σε μια ομολογία που σε οποιοδήποτε λογικό κράτος θα προκαλούσε μεγάλο προβληματισμό και συζητήσεις, ο Θάνος Πλεύρης παραδέχθηκε πως καταγράφονται όλοι όσοι έχουν θετικό τεστ για τον κορονοϊό, ως θάνατοι από κορονοϊό! Επιπροσθέτως αποκάλυψε πως ένα 10% εισήχθη για άλλο λόγο (άσχετο με τον κορονοϊό) σε νοσοκομεία και τελικά καταγράφηκε ως θάνατος με κορονοϊό!

Και μάλιστα όλο αυτό το σύστημα καταγραφής που σαφέστατα δημιουργεί πλαστή εικόνα και πλαστές εντυπώσεις, ο υπουργός Υγείας το παρουσίασε ως… πιο αξιόπιστο από άλλες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η οποία όμως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση (όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας) από την Ελλάδα και ήδη προχωρά σε άρση όλων των μέτρων! Επίσημα πλέον η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι πολίτες θα ζουν με την covid-19 όπως με τη γρίπη.

Πίσω στην χώρα της κατατρομοκράτησης όμως (την Ελλάδα), ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή:

«Εμείς έχουμε επιλέξει και σωστά οτιδήποτε αναφέρεται σε θάνατο που έχει συνοδό Covid, ασχέτως από ποια αιτία είναι (!), να καταγράφεται ως θάνατος Covid. Η Μ. Βρετανία, αν πεθάνεις μετά τις 28 μέρες δεν καταγράφεται. Άλλες χώρες λένε ‘’αν υπάρχει έμφραγμα, εγκεφαλικό και μαζί Covid, δεν καταγράφουμε’’. Εμείς έχουμε την επιλογή ότι ακόμα και ασθενείς που σας πληροφορώ ένα 10% μπαίνει για άλλο λόγο (στα νοσοκομεία) επειδή διαγιγνώσκεται με Covid, και αυτός αν πεθάνει θα καταγραφεί ως Covid. Έχουμε το πιο αυστηρό και διαφανές πλαίσιο καταγραφής που υπάρχει».

Όταν συγκεντρώνονται στοιχεία για τους θανάτους από Covid, το τελικό ζητούμενο σίγουρα δεν είναι η… αυστηρότητα του πλαισίου, άλλα το κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Το να καταγράφεται ως θάνατος Covid κάποιος ασθενής που πεθαίνει από εντελώς διαφορετική αιτία, δεν έχει καμία λογική βάση και το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί ένα τεχνητό στατιστικό «φούσκωμα» για λόγους που εξυπηρετούν τη κινδυνολογία, τη θανατολογία, τη κατατρομοκράτηση και τελικά το ισχυρό «άλλοθι» για να εφαρμόζονται αντιδημοκρατικά και απάνθρωπα μέτρα.

Πάνω σε αυτά τα νούμερα έχουν βασιστεί πρόστιμα, υποχρεωτικότητες, απαγορεύσεις, στοχοποιήσεις, αναστολές εργασίας. Και το μόνο που πράττει η κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιεί τις υπέρ – καταγραφές ως «παντιέρα» για να περνά την απολυταρχική ατζέντα της, και την ίδια ώρα που «διαπιστώνει» τόσους πολλούς θανάτους δεν κάνει τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Και ουδείς μπορεί να γνωρίζει (καθώς δεν υπάρχει… ενδιαφέρον για να γίνουν τέτοιες έρευνες και να δημοσιευτούν τέτοια στοιχεία) πόσοι από αυτούς τους θανάτους σε ασθενείς θετικούς σε Covid, προήλθαν τελικά από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις από μικρόβια που «θερίζουν» κόσμο στα φρακαρισμένα νοσοκομεία…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη παραδοχή Θ. Πλεύρη: «Θετικοί πεθαίνουν από άλλα αίτια και τους καταγράφουμε ως θανάτους από Covid»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.