ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη θρασύτητα ο Στέλιος Πέτσας: Όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται στα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει!

Με σοκαριστικό κυνισμό, ο Στέλιος Πέτσας καλεί τους πολίτες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με την ενεργειακή κρίση, αλλιώς έρχεται ο «θάνατος».
Απίστευτη θρασύτητα ο Στέλιος Πέτσας: Όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται στα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει!

Τη φιλοσοφία του «όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει» παρουσίασε στα έκπληκτα μάτια του τηλεοπτικού κοινού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δίνοντας ένα ρεσιτάλ κυνισμού και αναλγησίας που φανερώνει το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο λαός στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ.Πέτσας δέχθηκε την κριτική των δημοσιογράφων, που του έθεσαν το θέμα των χιλιάδων νοικοκυριών που επένδυσαν πολλά χρήματα να απαλλαγούν από τους καυστήρες πετρελαίου ώστε να κάνουν τη μετάβαση στο φυσικό αέριο, και πλέον με τις εκτοξευμένες τιμές του αερίου στις μέρες μας, καλούνται να επιστρέψουν και πάλι στο πετρέλαιο που πλέον είναι φθηνότερο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Και ποια ήταν η απάντηση του κ.Πέτσα; Είπε πως «είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου». Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε πως το να διαμαρτύρεται ο πολίτης που καλείται να πληρώσει έως και 2.000 ευρώ για επιστρέψει στη χρήση πετρελαίου θέρμανσης, είναι… λαϊκισμός!

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έδωσε και «χαριστική βολή» στους πολίτες. Όταν ρωτήθηκε για το αν θα επιχορηγηθούν τα νοικοκυριά για τη μετάβαση στο πετρέλαιο, ο κ.Πέτσας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

Πόσο πιο προσβλητικές και απαξιωτικές μπορεί να είναι οι δηλώσεις ενός κυβερνητικού, προς τον λαό που απευθύνεται, και υποτίθεται πως τον εκπροσωπεί; Στα πλαίσια της υποτιθέμενης «πράσινης» ανάπτυξης, οι κυβερνώντες ώθησαν τον κόσμο να ξεφορτωθεί τους «ρυπογόνους» και «ενεργοβόρους» καυστήρες πετρελαίου και τώρα που η κυβέρνηση με τις επιλογές της σέρνει έναν ολόκληρο λαό στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, ζητούν την επιστροφή σε «φθηνότερες» λύσεις, αλλιώς – δυστυχώς – επέρχεται ο «θάνατος»!

Θάνατος οικονομικός, θάνατος φτώχειας, θάνατος πείνας, σε όποιον δεν μπορεί να «προσαρμοστεί»! Λίγες μέρες πριν, στο ίδιο μήκος κύματος ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει «όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει». Και όποιος δεν μπορεί, δυστυχώς ατύχησε, θα προσθέσουμε εμείς!

Αυτό είναι το νέο αφήγημα της κυβέρνησης. Η ατομική ευθύνη μέχρι τελικής πτώσεως. Όποιος κάνει πιο χαμηλή κατανάλωση και αυτοπεριορίζεται σε ενεργειακό lockdown, παίρνει και επιδότηση. Όποιο «κομπόδεμα» μπορεί να προσαρμοστεί στις επιταγές του Μαξίμου, έχει καλώς. Για τους υπόλοιπους απομένουν επιδόματα φτώχειας, και αυτά στην καλύτερη περίπτωση.

Τι και αν οι φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν φόρους για να ζουν σε ένα κράτος πρόνοιας; Οι υπουργοί του Μαξίμου καλούν τον καθένα να κάνει «το κουμάντο του», όσο εκείνοι θα κρατούν αμείωτους τους κρατικούς φόρους, θα επιδοτούν την κερδοσκοπία και θα αφήνουν ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Έτσι όπως ορίζει το σύστημα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με κάθε ανατροπή δεδομένων της παγκόσμιας αγοράς σε ενέργεια και τρόφιμα, ο πολίτης οφείλει να προσαρμοστεί στο «νόμο» της καπιταλιστικής «ζούγκλας». Και αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, απλά αφήνεται να πεθάνει, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη θρασύτητα ο Στέλιος Πέτσας: Όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται στα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.