Οικονομία: Ευχάριστα τα μαντάτα στο συγκεκριμένο μέτωπο, αφού το 5ετές κρατικό ομόλογο της Ελλάδας γύρισε σε αρνητική απόδοση.

Το ελληνικό 5ετές για πρώτη φορά κινείται σε αρνητική τιμή, φτάνοντας μέχρι το -0,012%.

Την ίδια ώρα, το αντίστοιχο ιταλικό «παίζει» στο 0,041% και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγορές «βλέπουν» πιο θετικά το ελληνικό αξιόχρεο.

Ασχέτως αν η Ελλάδα βρίσκεται δύο «σκαλοπάτια» μακριά από την επενδυτική βαθμίδα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο τον ρυθμό αγοράς χρεογράφων εκ μέρους της, η οποία οδήγησε σε ράλι τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης με τα πιο επισφαλή επίπεδα χρέους.

Το γεγονός σημαίνει πρακτικά ότι οι επενδυτές είναι έτοιμοι να πληρώνουν χρήματα στην Αθήνα αντί να κερδίζουν από αυτήν για να την δανείζουν για πέντε έτη, παρά το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτινάχθηκε άνω του 200% του ΑΕΠ εν μέσω της πανδημίας.

Η «ψαλίδα» ανοίγει και στα 10ετή ομόλογα, καθώς ενώ το ελληνικό διαπραγματεύεται στο 0,743%, το ιταλικό κινείται στο 0,778%.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor Τριαντάφυλλος: «Ο Σάκης βλέπει την Μαριαλένα κι ερωτικά»

Survivor αποχώρηση 14/6: Αυτόν θα υποδείξει ο νικητής της ασυλίας!