ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο μπάχαλο με το take away: Από φούρνο παίρνεις καφέ, από καφετέρια όχι!

Λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές μεταξύ των οποίων και Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο.
Απίστευτο μπάχαλο με το take away: Από φούρνο παίρνεις καφέ, από καφετέρια όχι!

Λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές μεταξύ των οποίων και Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε σήμερα το πρωί πως στις κόκκινες περιοχές απαγορεύεται το take away τα Σαββατοκύριακα και οι υπηρεσίες καφεστίασης θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο μέσω delivery.

Κάτι ωστόσο που φαίνεται να δημιουργεί κάποια προβλήματα ανισότητας, με το που έγινε γνωστό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα γνωστοποίησε ο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα».

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης οι καφετέριες που ήταν ανοιχτές, μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μόνο με delivery.

Αν θέλει δηλαδή κάποιος να πάρει έναν καφέ, δεν μπορεί να πάει σε καφετέρια να τον πάρει. Θα πρέπει να τον παραγγείλει.

Αν όμως πάει σε έναν φούρνο, καθώς ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες έχουν καφέδες, μπορεί να τον αγοράσει κανονικά με φυσική παρουσία και δεν χρειάζεται να κάνει delivery.

Απίστευτες καταστάσεις στην εστίαση την ώρα, που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στο χείλος του εργασιακού και όχι μόνο γκρεμού.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο μπάχαλο με το take away: Από φούρνο παίρνεις καφέ, από καφετέρια όχι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.