ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Χρωστάνε 3000 ρεπό σε αστυνομικούς (vid)

Απίστευτα πράγματα στο Α.Τ Λευκού Πύργου
Απίστευτο: Χρωστάνε 3000 ρεπό σε αστυνομικούς (vid)

Κάτι πραγματικά απίστευτο ζουν αστυνομικοί σε ένα τμήμα της Θεσσαλονίκης, αφού τους χρωστάνε περίπου 3000 ρεπό, που δεν έχουν πάρει.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες του ΑΤ, βρίσκονται κάθε μέρα στη δουλειά του για περίπου ένα μήνα τώρα, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει στείλει τελεσίγραφο, προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσα σε 15 μέρες, ενώ μιλάει για ξεκάθαρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της

Αν δεν γίνει κάτι στο άμεσο μέλλον, απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το απίστευτο αυτό θέμα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεδρίασε στο Α.Τ Λευκού Πύργου, παρουσία του Νομικού της Συμβούλου κ. Σωτήριου ΤΕΡΖΟΥΔΗ, Αντιπροσώπων και μελών της. Η πρωτοβουλία αυτή, απέκτησε διαστάσεις τόσο συμβολικού, όσο και ουσιαστικού χαρακτήρα . Η αιτία που την υπαγόρευσε είναι το συνεχιζόμενο υπηρεσιακό αδιέξοδο της Διεύθυνσης Αστυνομίας και ειδικότερα των Αστυνομικών Τμημάτων, ενώ αφορμή στάθηκε ο εξωπραγματικός αριθμός των 3000 οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο Α.Τ Λευκού Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι παριστάμενοι συνάδελφοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την υπηρεσιακή πραγματικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων και εξέφρασαν την απόγνωση τους. Όπως αναφέρθηκε, οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των ΑΤ, με αποτέλεσμα να τα καθηλώνουν και να μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί.

Δυστυχώς, κατά κοινή παραδοχή, οι Αστυνομικοί δεν μπορούν να ελπίζουν πλέον ότι οι λύσεις θα δοθούν από την ανάλγητη Ηγεσία, η οποία ενώ αποδέχεται τη σωρεία των ζητημάτων που απαιτούν την παρέμβασή της, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια που θα αμβλύνει την κατάσταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απαιτεί:

– Την άμεση διακοπή όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων και την ανακατανομή προσωπικού της ΓΑΔΘ

– Την άμεση απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

– Την αξιοποίηση όλων των υπόχρεων σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας

Σε περίπτωση που δεν θα δοθούν άμεσα, εντός 15νθημέρου, ουσιαστικές λύσεις, η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με πλήρη κατάθεση στοιχείων για όσες Υπηρεσίες παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο: Χρωστάνε 3000 ρεπό σε αστυνομικούς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.