ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: H Μίνα Γκάγκα «αθώωσε» τα «φακελάκια» για να δικαιολογήσει τα χειρουργεία επί πληρωμή!

Οι ασθενείς θέλουν να «ανταμείψουν» τους χειρούργους με «φακελάκια», άρα καλώς θα πληρώνονται τα απογευματινά χειρουργεία, είπε η Μίνα Γκάγκα!
Απίστευτο: H Μίνα Γκάγκα «αθώωσε» τα «φακελάκια» για να δικαιολογήσει τα χειρουργεία επί πληρωμή!

Ακόμα και το απεχθές φαινόμενο με τα «φακελάκια» σε γιατρούς, δεν δίστασε να προβάλει ως πρόφαση για τα αμειβόμενα απογευματινά χειρουργεία που φέρνει η κυβέρνηση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σε μια άνευ προηγουμένου τοποθέτηση, η κ. Γκάγκα ουσιαστικά «αθώωσε» τα «φακελάκια» (!) για χάρη του καταστρεπτικού μέτρου που φέρνει το υπουργείο Υγείας, όπου οι έχοντες θα πληρώνουν στη Δημόσια Υγεία για να χειρουργούνται, και οι μη έχοντες θα καταδικάζονται σε ντροπιαστικές λίστες αναμονής.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, το απίστευτο σκεπτικό της Μίνας Γκάγκα είναι το ότι αφού οι πολίτες έτσι κι αλλιώς θα… δώσουν «φακελάκι» στον γιατρό, τότε γιατί να μην μετασχηματιστεί αυτό το «φακελάκι» σε νόμιμη πληρωμή!

Συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα, εμφανίστηκε στο κανάλι Βεργίνα Tv και στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι της έμμεσης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ (που χάνει τον δωρεάν χαρακτήρα του) είπε: «οι περισσότεροι ασθενείς όταν με ρωτούν να τους συστήσω γιατρό, με ρωτούν ‘’και τι να του δώσω γιατρέ;’’ Δηλαδή ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, θέλει να του δώσει μια αμοιβή».

Μια πραγματικά απίστευτη προσέγγιση, που η κυνικότητα της αφήνει έκπληκτο και τον πιο ψύχραιμο πολίτη. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρεται σε μια συνήθεια απόλυτης ντροπής (τα «φακελάκια») στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Και αντί να καταδικάζει αυτό το αισχρό φαινόμενο που παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας, εκείνη το… καλωσορίζει και το παρουσιάζει ως κίνητρο (!) για να πληρώνονται οι γιατροί.

Δηλαδή το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει μια παράνομη πράξη διακίνησης μαύρου χρήματος με «φακελάκια», σε… νόμιμη πράξη για τις αμοιβές των χειρουργών, τις οποίες θα πληρώνουν από το υστέρημα τους οι πολίτες! Άνθρωποι που πληρώνουν μια ζωή φόρους για να έχουν δημόσια και δωρεάν Υγεία!

Αντί το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει ώστε να δοθούν ικανοποιητικοί μισθοί στους χειρουργούς, ώστε να μην καταφεύγουν σε «φακελάκια» ντροπής, άλλα και να σωθεί ο χαρακτήρας της δωρεάν Υγείας, προτιμούν να εκφυλίσουν το ΕΣΥ  με μια έμμεση υιοθέτηση του αίσχους που γίνεται με τα «φακελάκια»!

Και ασφαλώς ο πολίτης δεν «θέλει να ανταμείψει» τον χειρούργο όπως λέει η Μίνα Γκάγκα, αλλά εδώ και δεκαετίες αναγκάζεται να συρθεί στο μαύρο παιχνίδι της αισχροκέρδειας στο χώρο της Υγείας, διότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά! Δυστυχώς τα «φακελάκια» ακόμα κυριαρχούν, και αυτό είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής!

Φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο κατάντιας και στον χώρο της Υγείας. Αντί να πατάσσεται το φαινόμενο της αισχροκέρδειας γιατρών που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία, η κυβέρνηση όχι απλά κλείνει το μάτι στα «φακελάκια», άλλα αναπροσαρμόζει τον ρόλο τους και τον επισημοποιεί!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο: H Μίνα Γκάγκα «αθώωσε» τα «φακελάκια» για να δικαιολογήσει τα χειρουργεία επί πληρωμή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.