×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Απίστευτο: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία (pic)


    Sportime Team

Απίστευτο: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία (pic)


Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει ΑΜΕΑ στη Λεπτοκαρυά με τη δικαιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν», σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η συνοδοί τους.

Το περιστατικό είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο κοινωνικού ρατσισμού και διαχωρισμού σε βάρος των παιδιών με αναπηρία.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 28 Ιουλίου στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και όπως αναφέρουν οι συνοδοί «όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται».

Η πρόεδρος του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ), Συλβάνα Καρασαββίδου, με δηλώσεις της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Άμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

Η κυρία Καρασαββίδου υπογραμμίζει, «πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά».

Η καταγγελία που αναρτήθηκε στο facebook αναφέρει το εξής:

«Θα θέλαμε να αναφερθεί το εξής γεγονός. Είμαστε σύνοδοι ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυας. Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται.

Φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση παραθέσαμε στην πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα.

Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση φτάνοντας μέχρι και τον Ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωση μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά.

Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναίσθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!

Μετά λύπης η υπεύθυνη κα Κασσιανή και οι σύνοδοι των παιδιών

Χρύσα Γκουμότσιου
Γιάννης Δημητριάδης
Αυγουστίνα Ρεσίτη
Έλενα Αθανασέρη
Κλεοπάτρα Λασκαρίδου
Σταυρούλα Παλαζή
Γεωργία Κουβράκη
Ζωή Κουριανίδου»

Θα θέλαμε να αναφερθεί το εξής γεγονοςΕίμαστε σύνοδοι ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ στη Λεπτοκαρυα…

تم النشر بواسطة ‏‎Κλεοπάτρα Ελεσκέη‎‏ في الاثنين، ٢٩ يوليو ٢٠١٩

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.


Τελευταία Νέα