ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δικαιολογώντας την παρακολούθηση Φλώρου είπε ότι και ο Ερντογάν κάνει το ίδιο στους αρχηγούς του στρατού του!

Κάν'το όπως ο... Ερντογάν - Ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιμείται το ανελεύθερο καθεστώς του «Σουλτάνου».
Απίστευτο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δικαιολογώντας την παρακολούθηση Φλώρου είπε ότι και ο Ερντογάν κάνει το ίδιο στους αρχηγούς του στρατού του!

Είναι κοινώς γνωστό πως τις περισσότερες φορές που έχει κληθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με τις εξωφρενικές απαντήσεις που δίνει συχνά, όχι μόνο δεν πείθει την κοινή γνώμη αλλά ζημιώνει την εικόνα της κυβέρνησης ακόμα περισσότερο. Θα έλεγε κανείς πως διαθέτει εξειδίκευση στο να τα κάνει «μαντάρα». Αυτό συνέβη και με μια νέα παραληρηματική τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης σχετικά με τις υποκλοπές των υψηλόβαθμων Ελλήνων στρατιωτικών από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Κεντρικής Ελλάδας, ο υπουργός ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το αν κάνει καλή εξίσωση στο πεδίο του συμβολισμού το να ξέρει η Τουρκία και η Ευρώπη ότι η κυβέρνηση που εμπιστεύεται έναν άνθρωπο ως αρχηγό του στρατεύματος της Ελλάδας και του ανανεώνει και την θητεία, τον έχει θέσει υπό παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η παρακολούθηση των αρχηγών του ελληνικού στρατού περνάει… «αδιάφορη» διεθνώς, γιατί θεωρεί πως και ο… Ερντογάν έχει παρακολουθήσει όλους τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!

Ούτε λίγο – ούτε πολύ δηλαδή, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τις ίδιες παρασκηνιακές τακτικές με το απολυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, για το οποίο το βρετανικό περιοδικό Economist σε εξώφυλλο του χρησιμοποίησε τον τίτλο: «υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία» και «αυτοκρατορία Ερντογάν».

Αφού λοιπόν ο «Σουλτάνος» παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατού του, τότε γιατί να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και ο… «Μωυσής» Μητσοτάκης; Αφοπλιστική λογική, το λιγότερο. Πάλι καλά δηλαδή που ο κ. Γεωργιάδης δεν έφερε και τον… Κιμ Γιονγκ Ουν ως παράδειγμα προς μίμηση.

Με αυτό το απίστευτο επιχείρημα που ουσιαστικά περιγράφει την ελληνική δημοκρατία ως… «σουλτανάτο», ο Άδωνις Γεωργιάδης επιζητεί να παρουσιάσει ως κανονικότητα την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ για μικροπολιτικά συμφέροντα, την ώρα που προς τα έξω «πουλιέται» το αφήγημα μιας γενικής και αόριστης επίκλησης στο εθνικό συμφέρον.

Στο ερώτημα πώς θα αισθανόταν ο ίδιος εάν ήταν στη θέση του παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ, Κωστή Χατζηδάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως «αν η ΕΥΠ κρίνει ότι πρέπει να παρακολουθηθεί το τηλέφωνό μου, τους παρακαλώ να το παρακολουθήσουν». Το θέμα είναι πως ο λαός ακόμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για ποιο λόγο παρακολουθούταν ο υπουργός Εργασίας ή οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, και εφόσον υπάρχει κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους, για ποιο λόγο παραμένουν στις θέσεις τους.

Επιπροσθέτως, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον τρόπο του ουσιαστικά επαίνεσε τις υποκλοπές της ΕΥΠ του Μητσοτάκη λέγοντας  ότι «οι μυστικές υπηρεσίες δεν φτιάχνονται για να ψήνουν καφέδες και να στρώνουν κρεβάτια». Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο», αλλά και «λαγό του Τσίπρα», κατηγορώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής για το ότι έπραξε το καθήκον που του έχει αναθέσει το Ελληνικό Σύνταγμα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δικαιολογώντας την παρακολούθηση Φλώρου είπε ότι και ο Ερντογάν κάνει το ίδιο στους αρχηγούς του στρατού του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.