ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: O Άδωνις Γεωργιάδης κάνει «γκάλοπ» ακρίβειας ανάλογα με το πόσοι πολίτες του ζητούν σέλφι!

Ο εμπαιγμός δεν έχει όρια. Έλεγχο ακρίβειας από άλλο...πλανήτη κάνει ο αδιάφορος για τις ανατιμήσεις Άδωνις Γεωργιάδης, μετρώντας πόσες σέλφι θα του ζητήσουν στο σούπερ μάρκετ!
Απίστευτο: O Άδωνις Γεωργιάδης κάνει «γκάλοπ» ακρίβειας ανάλογα με το πόσοι πολίτες του ζητούν σέλφι!

Έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο πλέον ο εμπαιγμός προς τους πολίτες, από κυβερνητικά στελέχη που στρουθοκαμηλίζουν για το κύμα ακρίβειας που έχει ξετινάξει την αγορά και τα νοικοκυριά. Με… μπροστάρη τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, «μάθαμε» πως σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, επειδή υπάρχει ακόμα διάθεση για… σέλφι!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα και ζήτησε από τους δημοσιογράφους «να μη γκρινιάζουν και να σταματήσουν τη ‘’μαυρίλα’’». Και το επιχείρημα ποιο ήταν; Κάποια επίσημα στοιχεία που παρατέθηκαν και αποδεικνύουν πως το καλάθι της νοικοκυράς δεν αδειάζει; Κάποιο σοβαρό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών; Κάποιο νομοθετικό «χαλινάρι» στη κερδοσκοπία των καρτέλ; Τίποτα από αυτά. Το «επιχείρημα» ήταν πως όποτε πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ ο Άδωνις, του ζητούν να βγουν μαζί του… σέλφι!

Αν είναι δυνατόν να ακούμε τέτοιες αδιανόητες και προκλητικότατες δηλώσεις! Νοικοκυριά βυθίζονται κάτω από το όριο της φτώχειας, πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς και δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά είδη ανάγκης, και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, μετράει την… ευημερία των πολιτών ανάλογα με το πόσοι θα του ζητήσουν σέλφι σε μια επίσκεψη του στο σούπερ μάρκετ!

«Την τελευταία φορά που πήγα σούπερ μάρκετ, το προηγούμενο Σάββατο, πρέπει να με έβγαλαν 7 σέλφις. Κανέναν κόσμο να μου λέει ‘’μας γδέρνουν οι τιμές’’ δεν είδα. Θέλετε να πάμε με την κάμερα να δείτε;», είπε σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας και πλήρους απουσίας από την πραγματικότητα ο κ. Γεωργιάδης.

Δηλαδή πότε θα συνειδητοποιήσει ο υπουργός ότι οι πολίτες υποφέρουν από το κύμα της ακρίβειας; Αν οι 7 σέλφις γίνουν… 3 την επόμενη εβδομάδα; Αν σταματήσουν να του ζητάνε σέλφι; Κάνει έρευνα ακρίβειας με σφυγμομέτρηση μέσω αιτήσεων σέλφι; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είναι σεβασμός προς τον πολίτη αυτός;

Οι ανατιμήσεις – φωτιά σε δεκάδες βασικά προϊόντα θα φτάσουν ως το 20% από τις αρχές του 2022, και ο υπουργός ανάπτυξης κάνει σαφάρι για σέλφι και αρνείται την πραγματικότητα! Την ΕΛΣΤΑΤ την έχει καθόλου υπόψη του ο κ. Γεωργιάδης; Που από πέρυσι ως φέτος καταγράφει εκτόξευση των τιμών που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 21%; Και μάλιστα σε βασικά αγαθά όπως τα νωπά λαχανικά, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρέας, το ψάρι, τα φρούτα, το ψωμί, τα αυγά.

Άλλα – εδώ που τα λέμε – περιμένει κανείς λιγότερη αναλγησία για τις δυσκολίες του λαού, από έναν πολιτικό που είχε δηλώσει πως «με 200 ευρώ τον μήνα επιβιώνεις»..;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο: O Άδωνις Γεωργιάδης κάνει «γκάλοπ» ακρίβειας ανάλογα με το πόσοι πολίτες του ζητούν σέλφι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.