×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Απίστευτο! Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ για την ημέρα της Γυναίκας!


Γεωργία Τσιαρλή

Απίστευτο! Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ για την ημέρα της Γυναίκας!


Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή (6/3) τρίωρη στάση εργασίας ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας την Κυριακή.

Πρόκειται για πανελλαδική, διευκολυντική, στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου με αποτέλεσμα να νεκρώσει ο δημόσιος τομέας για ένα τρίωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: «Πρώτη πηγή μετάδοσης είναι το σεξ» (vid)

Συγκέντρωση στη Βουλή προγραμματίζουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, σύλλογοι και οργανώσεις, ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, ωστόσο η απόφαση της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων είναι πρωτοφανής…

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη Πανελλαδική διευκολυντική Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

»Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.

»Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.

»Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…»Τελευταία Νέα