ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης: Η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι «ντεμοντέ»!

Σε κρεσέντο αλαζονείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως θεωρεί «ξεπερασμένο» το να τίθεται στον πολιτικό διάλογο η λεηλασία των funds στα σπίτια του λαού
Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης: Η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι «ντεμοντέ»!

Με αέρα μιας απίστευτης υπεροψίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει σε μια νέα τετραετία κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά τη λεηλασία των σπιτιών από τα «κοράκια» των funds.

Έχοντας αποκτήσει έπαρση λόγω της μεγάλης διαφοράς των 21 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ούτε λίγο – ούτε πολύ θεωρεί ότι οι πολίτες έδωσαν το ελεύθερο στη ΝΔ να αφήσει τις τράπεζες και τα funds να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια όλων των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια!

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, όχι απλά δεν τίθεται θέμα για κάποια ουσιαστική ρύθμιση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία στη επόμενη τετραετία Μητσοτάκη, άλλα δεν πρέπει καν να μπαίνει στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου αυτό το ζήτημα γιατί είναι… «ντεμοντέ»! Δηλαδή το να διαμαρτύρεται κάποιος για τις περιουσίες του κοσμάκη, είναι πλέον… παλαιομοδίτικο και ξεπερασμένο σαν επιχείρημα!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ήταν σε τηλεοπτικό πάνελ με τον κ. Θεοχαρόπουλο με τον δεύτερο να μιλά για την ανάγκη να προστατευτεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Τότε ο κ. Γεωργιάδης αποκάλεσε «ντεμοντέ» τα όσα είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ τόνισε πως «αυτά λέγατε και φάγατε 21 μονάδες στο κεφάλι».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναλώθηκε στο γνωστό «πινγκ πονγκ» ευθυνών, λέγοντας πως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να κάνει αυτοκριτική για το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα βασίστηκε πάνω σε αυτή για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους δανειολήπτες. Και ως συνήθως, βγήκε από το κάδρο της συζήτησης ο πραγματικός χαμένος της υπόθεσης, που είναι ο Έλληνας πολίτης που διώκεται μέσα στη χώρα του.

Ο λουδοβικισμός που έχει κατακλύσει το «είναι» του Άδωνι Γεωργιάδη μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ, φαίνεται πως τον έχει κάνει να θεωρεί… μπανάλ, το να ασχολείται κάποιος με το γεγονός ότι 700.000 δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος των τραπεζών, funds και διαχειριστών δανείων (servicers), με πολλούς από αυτούς να πετιούνται στον δρόμο και να μένουν άστεγοι στο κοντινό μέλλον. Μόνο έως το το τέλος του 2023, υπολογίζεται πως θα γίνουν 120.000 πλειστηριασμοί!

Αυτά γίνονται όταν μια ολόκληρη παράταξη καβαλήσει το πολιτικό «καλάμι». Ο σταθερά ασυγκράτητος Άδωνις Γεωργιάδης, ως ο πιο… «μαρτυριάρης» πολιτικός της γαλάζιας παράταξης που είναι, πρώτα είπε για την πρόθεση της ΝΔ να συγκεντρώσει 180 βουλευτές για να αλλάξει το Σύνταγμα (και αμέσως μετά ακολούθησε «κατσάδιασμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια), τώρα λέει πως η συζήτηση περί προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι «ντεμοντέ» και έως τις 25 Ιουνίου πιθανότατα θα ακούσουμε κι άλλα απίστευτα πράγματα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης: Η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι «ντεμοντέ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.