ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτος εμπαιγμός των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό: H εταιρεία ζητά «αποποίηση περεταίρω αξιώσεων» πέραν των 2.000 ευρώ!

Η Αττική Οδός «υποχρεώνει» έμμεσα να μην διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω όσοι αποζημιωθούν, ενώ ο πρωθυπουργός ενέπαιζε τους πολίτες λέγοντας τα αντίθετα.
Απίστευτος εμπαιγμός των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό: H εταιρεία ζητά «αποποίηση περεταίρω αξιώσεων» πέραν των 2.000 ευρώ!

Αττική Οδός: Ένας εξωφρενικός εμπαιγμός των πολιτών διαδραματίζεται με τις αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων πολιτών στην Αττική Οδό, αφού παρά τις διαφορετικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού,  η εταιρεία φαίνεται πως «υποχρεώνει» όσους παίρνουν τη σχετική αποζημίωση να μην αξιώσουν περαιτέρω διεκδικήσεις!

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2022 τότε που εκτυλίχθηκε εκείνο το απίστευτο φιάσκο του επιτελικού κράτους και της εταιρείας της Αττική Οδού, όταν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» εγκλωβίστηκαν για παραπάνω από ένα 24ωρο, περισσότερα από 2.500 οχήματα, με 4.500 επιβάτες να μένουν αβοήθητοι στο ψύχος, και τελικά να σώνεται η απελπιστική κατάσταση με συνδρομή του στρατού.

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του το τεράστιο πολιτικό κόστος, είχε σπεύσει να ρίξει όλες τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου, με ανάλογα ρεπορτάζ που έριχναν το «ανάθεμα» στην Αττική Οδό να παίζουν non – stop στα φιλοκυβερνητικά κανάλια.

Και στη συνέχεια είχε ανακοινώσει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους πληγέντες και με… αυστηρό και άτεγκτο ύφος είχε προσθέσει πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν «ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν, ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό…».

Και να που σήμερα αποκαλύπτεται άλλη μια τεράστια κοροϊδία εις βάρος των πολιτών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του dikastiko.gr, στον φάκελο που θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι αξιώσουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ και συγκεκριμένα στο κείμενο της απόδειξης είσπραξης, υπάρχει μια σαφής φράση που ουσιαστικά αποτελεί δήλωση αποποίησης περαιτέρω αποζημίωσης!

Συγκεκριμένα, σε παράγραφο του σχετικού εγγράφου αναγράφεται:

«Υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 € στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού».

Η απόδειξη είσπραξης του εγγράφου για αίτηση αποζημίωσης, από την Αττική Οδό.

Όσο το θέμα ήταν «καυτό», η κυβέρνηση έδινε την εντύπωση πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην αποκατάσταση της σωματικής ταλαιπωρίας και της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι. Τώρα που το θέμα «πάλιωσε» και ξεχάστηκε από τους πολλούς, η εταιρεία με την ανοχή της κυβέρνησης ακολουθεί την λογική του «πάρτε 2 χιλιάρικα – ό, τι και να πάθατε – και μην έχετε άλλες απαιτήσεις, ειδάλλως δεν παίρνετε τίποτα»!

Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και δυόμιση χρόνια σε όλους τους σεισμόπληκτους, τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς: μια μικρή αποζημίωση «φασόν», για κάθε περίπτωση, όσο μεγάλη ζημιά και αν έπαθε ο κάθε πολίτης! Και τώρα που κινδυνεύουν τα συμφέροντα μιας μεγάλης εταιρείας από απλούς πολίτες που μπορεί να επιθυμούν να κινηθούν δια της δικαστικής οδού, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως «ξέχασε» τις «όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις που μπορεί να εγερθούν».

Δεν φτάνει που έχουν περάσει παραπάνω από 2 μήνες και ακόμα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν αποζημιωθεί, η εταιρεία κατασκεύασε και νομικό «μαξιλαράκι ασφαλείας» για να μην έχουν περεταίρω αξιώσεις για την ηθική τους βλάβη. Και όλο αυτό επιχειρήθηκε να περάσει στα «αθόρυβα», ενώ οι πομπώδεις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποδείχθηκαν «αέρας», έγιναν με κάθε… επισημότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτος εμπαιγμός των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό: H εταιρεία ζητά «αποποίηση περεταίρω αξιώσεων» πέραν των 2.000 ευρώ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.